Microsoft støtter pirater

Microsoft, Telia og en række andre firmaer har banner-reklamer på en hjemmeside med ulovlige downloads

Microsoft er uforvarende kommet til at give pirat-hjemmeside vind i sejlene ved at annoncere på piraternes site. (Foto Mark Lennihan/AP)
Microsoft er uforvarende kommet til at give pirat-hjemmeside vind i sejlene ved at annoncere på piraternes site. (Foto Mark Lennihan/AP)

Respekterede virksomheder som Microsoft, Telia og Samsung har købt danske annoncer på en ulovlig pirathjemmeside. Det er pinligt, for det støtter piraterne og udnytter, at de attraktive unge forbrugere kommer ind på den slags hjemmesider for at stjæle film, mener en forarget antipiratgruppe. Det skriver metroXpress.

- Det er amoralsk og absurd. Især med Microsoft kan man undre sig over, at firmaet vil sit deres navn stående på sådan en side. De har da om nogen brug for, at folk respekterer dets ophavsret, siger Maria Fredenslund, som er advokatfuldmægtig i AntiPirat­Gruppen.

Tilbyder nye film gratis
Og det står helt klart, at denne hjemmeside er ulovlig. Den tilbyder, at man kan se spritnye biograffilm som ‘New Moon' og ‘This is it' helt gratis. Film, som endnu ikke er i lovligt salg. Men firmaerne har alle det samme klassiske forsvar: Det var ikke med vilje.

- Det er en fejl, som er sket gennem vores samarbejdspartnere. Og vi er rigtigt kede af det. Vi har nogle helt klare politikker om ikke at være på sites, der har noget med vold, mord, porno eller tilskynder til ulovlige handlinger. Så det vil jeg tage op nu og få fjernet banneret, siger Anders Langvad, som er chef for Microsofts danske annoncer til metroXpress.

Må ikke ske igen
Firmaerne har selv det fulde ansvar for deres annoncer. Alligevel køber de dem gennem flere led af formidlere, så de ikke altid ved, hvor de annoncerer.

- Vi gør et ihærdigt stykke arbejde for at fjerne banneret nu og finde ud af, hvad der er gået galt. Det er os, der har ansvaret, og vi vil indskærpe over for vores bureauer, at det ikke må ske igen, siger Jesper Korsgaard, marketingdirektør i Telia til metroXpress.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere