Er Windows 7 inspireret af Mac?

Det siger en Microsoft-chef, men det skulle han nok aldrig have gjort

- Hvad vi har forsøgt at gøre med Windows 7 ... er at skabe en Mac-agtig oplevelse på den grafiske side, har en Microsoft-medarbejder udtalt. Han er dog allerede blevet sat på plads.
- Hvad vi har forsøgt at gøre med Windows 7 ... er at skabe en Mac-agtig oplevelse på den grafiske side, har en Microsoft-medarbejder udtalt. Han er dog allerede blevet sat på plads.

Microsoft har offentligt slået hånden af en af sine chefer for at sige, at Windows 7 har hentet inspiration hos Apples konkurrerende operativsystem, Mac OS X. Simon Aldous, Partner Group Manager hos Microsoft, sagde i et interview med det engelske handelsmagasin PCR, at 'Hvad vi har forsøgt at gøre med Windows 7 ... er at skabe en Mac-agtig oplevelse på den grafiske side.'

IT-journalister og eksperter sammenligner ofte de to operativsystemer, men det er yderst sjældent, at Microsoft overhovedet nævner Mac OS X. Simon Aldous fortsatte dog, og sagde at 'vi har lavet betydelige forbedringer til den grafiske brugerflade, men det er bygget på den meget stabile Vista-teknologi, der er meget mere stabil end den nuværende Mac-platform.'

Du skal glemme Vista
Microsoft prøver i øjeblikket hårdt på, at få os alle til at glemme den katastrofe, Windows Vista var, så det hjælper ikke ligefrem, at en af firmaets egne chefer går ud og nævner Vista og Windows 7 i samme sætning.

Rivaliseringen mellem Apple og Microsoft nåede fornyeligt nye højder. Apple har tæppebombet amerikanerne med tv-reklamer, der gør grin med Windows 7, og Microsoft har selv kørt tv-reklamer, der tegner et billede af Mac-computere som dyre og deres ejere som snobbede.

'Et upræcist citat'
Det tog dog heller ikke engang 24 timer før Microsoft svarede igen på Windows 7-holdets officielle blog. Brandon LeBlanc, Windows Communications Manager hos Microsoft, giver en omgang verbale tæsk til Aldous:

- Et upræcist citat cirkulerer rundt på internettet i dag vedrørende udgangspunktet for designet af Windows 7, og om hvorvidt dets udseende er blevet 'lånt' fra Mac OS X. Uheldigvis kom det fra en Microsoft-medarbejder, der ikke er involveret i designet af Windows 7. Jeg hader at sige dette om en af vores egne, men hans kommentarer var upræcise og uinformerede.

Brandon LeBlanc giver derefter en række links til historier på nettet vedrørende designprocessen og udviklingen af Windows 7. Mon ikke Simon Aldous fremtidige karrieremuligheder hos Microsoft nu er stærkt begrænsede?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere