Windows 7 angrebet af virus

Den indbyggede sikkerhedsfunktion kan ikke stoppe det meste ondsindede software

Det kan godt være, at Windows 7 er hurtigere og enklere end sin forgænger, men Microsofts styresystem er stadig sårbar over virus.
Det kan godt være, at Windows 7 er hurtigere og enklere end sin forgænger, men Microsofts styresystem er stadig sårbar over virus.

Det er vigtigt at installere en god antivirus på din computer, også selvom du kører det nye Windows 7, der ifølge Microsoft selv er hurtigere, enklere og mere sikkert end sin forgænger. Det er konklusionen efter at sikkerhedsfirmaet Sophos har sluppet 10 af de mest udbredte vira løs på en computer med en frisk installation af Windows 7.

Windows 7 kommer som udgangspunkt uden indbygget antivirus, men bruger i stedet sikkerhedsfunktionen User Account Control (UAC) til at sikre, at brugeren godkender vigtige ændringer på computeren.

Er alt for svag
Problemet er, ifølge Sophos, at standardindstillingen er alt for svag og ikke fanger det meste ondsindede software. Ud af de 10 vira, der blev sluppet løs på Windows 7-maskinen, lykkedes det kun UAC at stoppe to af dem. De otte resterende vira fik fuld adgang til computeren.

UAC blev introduceret med Windows Vista, og ideen er, at give brugeren en advarsel og bede om godkendelse, inden et program kan få lov til at foretage ændringer i computerens opsætning.

Men de fleste brugere blev hurtigt godt og grundigt trætte af UAC, da sikkerhedsfunktionen stak sit hoved frem i tide og utide og spurgte om lov til at lave ændringer hele tiden.

Færre advarsler
Derfor er der nu færre sikkerhedsadvarsler i Windows 7, men muligvis med det resultat, at ondsindet software har nemmere adgang til maskinen.

Det er muligt, at mere ondsindet software kan stoppes ved at hæve sikkerhedsindstillingerne i UAC, men under alle omstændigheder anbefales det at installere et antivirusprogram.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere