Din bil kan snart køre selv

En ny dansk teknologi gør, at din bil lærer, hvordan du kører og derefter kan advare dig, når du er ved at køre helt galt

Snart vil du have mulighed for at slappe helt af, mens du kører bil. (Foto: PR Foto)
Snart vil du have mulighed for at slappe helt af, mens du kører bil. (Foto: PR Foto)

De fleste danskere med kørekort kender situationen, hvor man sidder i bilen og har svært ved at holde koncentrationen. Øjnene bliver tørre, og man kæmper en kamp for at holde dem og tankerne på vejen.

En ny dansk teknologi ved navn DRIVSCO skal nu hjælpe bilister med at køre deres egen bil. Chaufførens kørestil bliver ganske enkelt lagret i bilens hukommelse, hvorefter den vil være i stand til at fortælle dig, når du er ved at gøre noget radikalt anderledes, end du ellers ville have gjort, skriver videnskab.dk.

I bilen vil der blive installeret et kamera, som kan se vejens forløb og eventuelle forhindringer langs vejen.

- Der sker mange uheld om natten, oftest på grund af dårligt udsyn i mørket. Men computerens kamera bliver ikke forstyrret af mørket og kan se meget længere end føreren, hvis kørestil computeren har lært at kende, siger professor Norbert Krüger fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet.

Kan redde liv
Formand for Dansk Kørelærer-union, René Arnt, er begejstret for udsigten til den nye teknologi.

- Den slags tekniske hjælpemidler medvirker til at øge sikkerhed på vejene. Vi er bekendte med mere og mere sikkerhedsteknologi som for eksempel afstandsmålere, der selv bremser biler. Som jeg ser det, er DRIVSCO sådan set en videreudvikling af ABS-, ESP- og Bak-systemer, siger René Arnt til videnskab.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere