Oracle lukker 50 huller i Java

Lapperiet fortsætter, efter en række nye sikkerheds-brister blev afsløret i web-applikationen Java

It-firmaet Oracle har fremskyndet deres seneste opdatering for at lukke 50 sikkerhedshuller i deres populære Java-app.

Rettelserne skulle efter planen være udsendt 19. februar, men Oracle fremskyndede opdateringerne da det kom frem, at en af sårbarhederne aktivt blev udnyttet af angribere, oplyser firmaet på sin blog.

26 af de 50 sårbarheder har fået firmaets højeste risikovurdering, , skriver det danske overvågningscenter for IT-sikkerhed, DK Cert.

Se også: Hackere udnytter Java-panik

Sidste opdatering til Java 6
Opdateringen lukker i alt 50 sikkerhedshuller, hvoraf 44 af kun rammer Java på klientsiden (fx i form af web-applets eller Java Web Start), skriver Oracle.

Ifølge DK Cert er fejlene nu rettet i Java 7 Update 13 og Java 6 Update 39, og man kan opdatere via kontrolpanelet Java eller fra Javas websted.

Opdateringen er den sidste, der kommer til Java 6. Oracle er gået i gang med at tilbyde brugere af Java 6 at opdatere til Java 7.

Se også: Sikkerhedsbrist i Java: Opdatering klar

Siden det i januar blev opdaget, at en sikkerhedsbrist i Java aktivt blev udnyttet af It-kriminelle til at hacke computere, har der været udsendt talrige sikkerhedsopdateringer og skrevet endnu flere nyheder om emnet.

Især i Danmark har nyheden vakt interesse, da den officielle elektroniske adgangskode NemID er afhængige af Java for at køre, og det derfor er besværligt, hvis Java er slået fra på computeren.

Se også: Java-panik er overdrevet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere