Apple-boss er hård og hensynsløs

En tidligere salgschef hos Apple er ude med riven efter Tim Cook, der beskrives som en kold type uden lederegenskaber

Apple-direktør Tim Cook beskrives som illoyal og en dårlig leder af tidligere kollega.
Apple-direktør Tim Cook beskrives som illoyal og en dårlig leder af tidligere kollega.

Det er ingen hemmelighed, at Steve Jobs var svær at arbejde for. I Walter Isaacsons biografi om den nu afdøde Apple-grundlægger, beskrives Steve Jobs som lidt af en sociopat – en mand med en dyssocial personlighed.

Skal vi tro denne historie på Readwrite.com, så er Apples nye direktør, Tim Cook, ikke meget bedre. David Sobotta, en tidligere salgschef hos Apple, beskriver Tim Cook som en person, der ikke har nogen form for loyalitet i forhold til sine nærmeste medarbejdere, og som er en væsentlig bedre talknuser end leder.

- Han foretrækker at rode med regneark og tal. Han er ikke en naturlig leder. Han er en bestyrer, siger Sobotta, der arbejdede for Apple fra 1984 til 2004.

LÆS OGSÅ:Apple vil droppe Intel-chips

Ikke så god med mennesker
Tim Cook fyrede fornylig vicepræsident Scott Forstall for misæren med Apple Maps i iOS6, samt John Brownell, der fik mindre end et år i stolen som direktør for Apples detailbutikker.

- Fra hvad jeg så, så er Tim den type, der hellere vil fyre folk i stedet for at forsøge at finde ud, hvad problemet er, siger Sobotta. ’Jeg følte aldrig at han var interesseret i detaljerne med mindre det drejede sig om tal,’ siger han.

Den tidligere Apple-mand kritiserer også Tim Cook for ikke at han have en oprigtig passion for teknologi.

- Når vi snakker teknologi, så er Tim Cook ikke særlig stærk. Jeg følte aldrig rigtig, at han brændte for teknologien på samme måde som Steve, siger han.

LÆS OGSÅ:Microsofts gigabyte-gak gak

Har interesse i opmærksomheden
Apples aktieværdi er pt. 537 dollars efter at have toppet hele 700 dollars tilbage i september. Firmaet har dog stadigvæk masser af succes, og pralede fornyelig af, at have solgt tre millioner nye iPads på blot tre dage.

Spørgsmålet er også, hvor meget vi egentlig kan stole på David Sobotta. Manden har en blog om Apple – Applepeels – og har netop udgivet en bog om sine 20 år hos Apple. Sobotta insisterer dog på, at han er ærlig og oprigtig i sin kritik af Tim Cook.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen