Nyt Office er lavet til fingrene

Microsoft kalder sin nye Office-pakke den mest ambitiøse nogensinde – og du kan downloade en prøveversion allerede nu

Microsofts Steve Ballmer præsenterer det nye Office. Kontorpakken kan downloades i en gratis prøve version allerede nu. (Foto: Microsoft)
Microsofts Steve Ballmer præsenterer det nye Office. Kontorpakken kan downloades i en gratis prøve version allerede nu. (Foto: Microsoft)

Bruger du Microsofts kommende Office-pakke på en Windows 8-computer, så får du en noget anderledes oplevelse end hvad vi ellers har været vant til over de sidste par år.

De nye kontorprogrammer som Outlook 2013, Excel 2013 og Word 2013 er nemlig lavet til at kunne bruges med fingrene på en berøringsfølsom skærm på en tablet, og alle dine dokumenter, præferencer og indstillinger gemmes i skyen.

Microsofts direktør, Steve Ballmer, afslørede den nye software mandag aften dansk tid i San Francisco. Han beskrev Office-pakken som den mest ambitiøse i Microsofts historie, og sagde at softwaren er blevet gennemtænkt som en tjeneste, der skal gøre arbejdslivet nemmere hvad end du er hjemmebruger, student eller sidder i en stor virksomhed.

TV:Her er Googles prisbillige tablet

Det hele gemmes i skyen
Visuelt minder det nye Office om Windows Phone og Windows 8, og Steve Ballmer afslørede da også, at kontorpakken langt hen af vejen omfavner de samme designkoncepter.

Benytter du Office på en Windows 8-computer med berøringsfølsom skærm, så kan du styre det meste med fingrene, hvis du skulle have lyst, og det hele er tæt integreret på Microsofts SkyDrive-tjeneste, så dine dokumenter gemmes i skyen, så du altid har adgang til dem. Det samme gør sig gældende for dine præferencer, der synkroniseres på tværs af alle dine computere.

Det nye Office kommer med en stor social dimension, der skal gøre det nemmere at arbejde sammen om opgaver, holde virtuelle møder og udveksle filer.

LÆS OGSÅ:Nu kommer iPad Mini

Download prøveversion nu
Microsoft har også afsløret, at der kommer en fuld Office-pakke til tynde og lette tablets med Windows RT. Således vil du altså kunne jonglere Word-dokumenter og Excel-regneark på Microsofts kommende Surface-computer.

Det nye Office fungerer bedst på Windows 8 og Windows RT, siger Microsoft, men det virker også på Windows 7. Har du en Windows XP eller Vista? Ja, så kommer du ikke med til festen.

Nysgerrige brugere kan downloade prøveversionen af den nye Office-pakke her!

Det er endnu uvist, hvornår Office 2013 officielt udkommer, men alt tyder på en lancering sammen med Windows 8 til oktober.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Microsofts Steve Ballmer præsenterer det nye Office. Kontorpakken kan downloades i en gratis prøve version allerede nu. (Foto: Microsoft)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen