Følelserne styrer Facebook-investeringer

Meget tyder på, at Facebook bliver en dansk og global folkeaktie, men man skal passe på med at lade sig lede af sine følelser for sitet

Facebook-stifter Mark Zuckerberg, der her poserer imellem to unavngivne ansatte, går på børsen med en vurdering, som ligger mange gange højere end firmaets  nuværende indtjening. (Foto: AP)
Facebook-stifter Mark Zuckerberg, der her poserer imellem to unavngivne ansatte, går på børsen med en vurdering, som ligger mange gange højere end firmaets nuværende indtjening. (Foto: AP)

Den sociale tjeneste Facebooks mere end 800 millioner brugere vil i høj grad være interesserede i at købe selskabets aktier, når Facebook går på børsen sidst på foråret. Det vurderer Anders Nellemose, chefstrateg i Danske Private Banking.

- Det kunne godt blive en dansk folkeaktie. Der er rigtig mange private investorer, der bruger Facebook og derfor har en interesse for selskabet, siger han.

LÆS:

Se også: Facebook klar til børsen

Følelserne kan forvirre
Facebook håber at rejse omkring fem milliarder dollar og opnå en markedsværdi på op mod 100 milliarder dollar, når det sociale medie går på børsen. Men Anders Nellemose advarer de mange private investorer om at lade sig styre af følelser for Facebook.

- Det giver en forkærlighed for selskabet, fordi der er mange brugere. Men det kan sløre ens dømmekraft om, hvorvidt en investering også er godt for din opsparing, siger han.

Tjener mindre end de bliver værd
Tal fra børsprospektet viser, at Facebook havde en omsætning på 3,7 milliarder dollar og et nettooverskud på en milliard.

- Kigger du på nøgletallene, så er det en meget stor markedsværdi i forhold til en omsætning på 3,7 mia. dollar. I forhold til så stor en markedsværdi skal de ud og have en større omsætning, siger han.

Anders Nellemose mener dog, at Facebook kan være en god investering.

- Det er et fantastisk spændende projekt. Det er dygtige mennesker, som nok skal udvikle den virksomhed til nye højder. Men man har ikke set, at forretningsmodellen endnu er tilpasset en så stor markedsværdi, som der er sat i udsigt, siger han.

Rådet fra chefstragen er derfor at købe forsigtigt ind af aktien, hvis man gerne vil være en del af Facebooks børsnotering.

- Men pas på hype. Gå gerne med, men for en mindre del og lad være med at lade dig styre af følelser, men kig også på den sunde fornuft, og gængse nøgletal, når du sammenligner Facebook med andre investeringsmuligheder på globalt plan, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer