Animeret popstjerne lægger Japan ned

En fiktiv 16-årig pige, der kun er til stede på scenen i form af et 3D-lysshow, sælger koncerter for fulde huse i Asien

Miku er 16 år, og det har hun været siden 2007. (Foto: Screendump Crypton Future Media)
Miku er 16 år, og det har hun været siden 2007. (Foto: Screendump Crypton Future Media)

Den 16 årige popstjerne Miku Hatsune (eller Hatsune Miku, hvis man som japanerne skriver efternavnet først) har for øjeblikket stor succes på sin turné i asien.

Hun har flere hitsingler i bagagen og kan beskrives som en slags asiatisk Miley Cyrus - bortset fra, at Miku ikke findes i virkeligheden, men er en fiktiv figur, der kun kommer til live på scenen ved hjælp af avanceret 3D-teknologi.

At Miku ikke teknisk set er et menneske forhindrer dog ikke de mange fremmødte fans til hendes koncerter i at skrige af deres lungers fulde kraft, når idolet springer rundt i lårkort til japanske pophits.

16 år og grønt hår
Ifølge hendes skabere, firmaet Crypton Future Media, er Miku 1,58 høj, vejer 42 kilo og er 16 år gammel. Rent praktisk (altså - i den virtuelle verden) blev hun 'født' i 2007 som en syngende computerapplikation.

Hatsune Miku er et program, hvor man ved hjælp af Vocaloid-software kan få Mikus kunstige stemme til at synge hvilken som helst sang, når bare man lagt musikken og teksten ind i programmet.

Softwaren og den grønhårede teenager blev hurtig populære og satte gang i kreativiteten hos køberne:

Der begyndte at dukke brugergenereret software op, blandt andet til at lave en 3D-animation af Miku, der dansede til musikken. Nettet blev oversvømmet med tegninger, animationer og videoer med Miku, og ifølge Crypton er der indtil videre lagt mere end 100.000 fanvideoer med Miku ud på nettet.

3D-billede på usynlig
Skaberne gik derefter skridtet videre og lavede et sceneshow, hvor fansene kunne opleve Miku live - sådan da. Og hun har siden givet udsolgte koncerter både i og uden for Japan.

Hendes visuelle tilstedeværelse bliver gjort muligt ved hjælp af et 3D-lysshow, som bliver projekteret op på en gennemsigtig skærm, så Miku kan optræde på scenen sammen med et band sammensat af rigtige, levende musikere.

Mikus stemme bliver leveret af en skuespiller, som er specialiseret i at levere stemmer til tegnefilm - om det dermed betyder, at Miku teknisk set er en slags animeret Milli-Vanilli, må være et vurderingsspørgsmål. Hendes fans virker ligeglade.

1 af 2 Her optræder Miku live - sådan da - for en større fanskare. (Foto: Screendump Crypton Future Media)
2 af 2 Miku er 16 år, og det har hun været siden 2007. (Foto: Screendump Crypton Future Media)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere