Apples nye styresystem æder din strøm

Brugere klager nu over Mountain Lion, der er alt for sulten på batteriet i deres bærbare computere

Det er blandt andet denne funktion til at dele computerens billede og lyd  på en fladskærm, som kun fungerer for nogle af dem, som køber Mountain Lion-styresystemet.
Det er blandt andet denne funktion til at dele computerens billede og lyd på en fladskærm, som kun fungerer for nogle af dem, som køber Mountain Lion-styresystemet.

HJÆLP OS: Har du også problemer med Mountain Lion? Tip os på mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Normalt æder 'løver' kød - men Apples nyeste styresystem Mountain Lion har fået smag for noget helt andet: Strømmen i brugernes bærbare computere.

Utilfredse brugere af Mountain Lion har nu oprettet en debattråd på Apples eget brugerforum, hvor kunderne i stort tal kan fortælle, at strømmen forsvinder langt hurtigere på deres computere end før.

Ifølge hjemmesiden Venturebeat.com tager Apple klagerne alvorligt og har bedt om adgang til data fra flere af de klagende brugeres computere. Men Apple har endnu ikke offcielt meldt noget ud om problemerne.

ANMELDELSE: Mountain Lion er en våd grim kat

Det strømslugende styresystem kæmper allerede mod andre vrede brugere, der føler sig snydt af Apple.

En anden eftertragtet funktion - som trådløst kan sende lyd og billeder fra computeren til din fladskærm - fungerer nemlig kun på et meget begrænset udvalg af computere. Hvis din Apple-computer er blot et år gammel, fungerer funktionen måske ikke.

Her er, hvad Apple selv skriver - med småt - hvis man leder godt efter:

AirPlay Mirroring: Requires a second-generation Apple TV or later. Supports the following Mac models:

iMac (Mid 2011 or newer)

Mac mini (Mid 2011 or newer)

MacBook Air (Mid 2011 or newer)

MacBook Pro (Early 2011 or newer)

Andre brugere med en Mac Pro-computer kan også fortælle, at styresystemet i nogle tilfælde pludselig lukker alle programmer ned, og computeren locker brugeren ud. Denne fejl har anmelderen her også oplevet - men på en MacBook Pro.

HJÆLP OS: Har du også problemer med Mountain Lion? Tip os på mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

1 af 2 Apple har - vanen tro - reklameret for alt det gode ved deres produkter. Men brugerne reagerer omgående, når 'skidtet' ikke fungerer. Og det har de også gjort med det nye styresystem kaldet Mountain Lion. (Foto: AP/Paul Sakuma)
2 af 2 Det er blandt andet denne funktion til at dele computerens billede og lyd på en fladskærm, som kun fungerer for nogle af dem, som køber Mountain Lion-styresystemet.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen