Nu kan musikerne også hente penge fra YouTube

Musikskabernes interesseorganisation KODA og YouTube har indgået aftale, der kan give økonomisk afkast til blandt andet sangskrivere og komponister

Rasmus Seebach og andre danske musikere har nu udsigt til en økonomisk gevinst, når de gør deres musik tilgængelig på den danske YouTube-kanal. (Foto: Mogens Flindt)
Rasmus Seebach og andre danske musikere har nu udsigt til en økonomisk gevinst, når de gør deres musik tilgængelig på den danske YouTube-kanal. (Foto: Mogens Flindt)

Danske musikere og musikskabere i almindelighed behøver nu ikke længere at ærgre sig, hver eneste gang deres musik bliver spillet på YouTube uden at de får en krone for det. Musikskabernes interesseorganisation KODA og YouTube har nu indgået en aftale, der sikrer danske sangskrivere og komponister mulighed for at tjene penge på den musik, som de selv gør tilgængelig på videotjenesten. I praksis får musikskabernes en bid af reklameindtægterne.

- Aftalen med YouTube er en milepæl. Vi har nu sikret vores medlemmer en betaling, når deres musik bliver brugt på den meget populære tjeneste. For os er det også afgørende, at langt størstedelen af al musikbrug på nettet nu skaber indtægter til kunstnerne, siger Anders Lassen, administrerende direktør i Koda

Også Google, der ejer YouTube, er begejstrede.

- Vi er utroligt glade for at have indgået en aftale med Koda og dermed de mange kunstnere, som Koda repræsenterer. Aftalen vil give bedre vilkår for produktion af dansk indhold og vil betyde, at artister, komponister og sangskrivere kan tjene penge på deres musik på YouTube, siger direktør hos Google Danmark, Peter Friis.

- Det er også en stor gevinst for alle brugere af YouTube, for hvem det at lytte til musik og opdage nye kunstnere på YouTube, er en vigtig del af deres online oplevelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere