Hacker-angreb afslørede millioner af elendige passwords

Millioner af hackede Adobe-brugere har benyttet sig af ualmindeligt dårlige adgangskoder

Det er langt fra alle Adobe-brugere, der har været lige kreative i valg af adgangskode til deres konto. (Foto: Colourbox.com)
Det er langt fra alle Adobe-brugere, der har været lige kreative i valg af adgangskode til deres konto. (Foto: Colourbox.com)

Selvom det ikke har været Adobe-brugernes egen skyld, så har flere af dem, der er blevet berørt af hackerangrebet på Adobe, ikke ligefrem haft stærke adgangskoder. Det er sikkerhedsanalytikeren Jeremi Gosney fra Scricture Group i hvert fald kommet frem til ud fra den hackede fil, som han har fået adgang til. Uden at han dog har kunnet endelig bekræfte listen, da det kræver en nøgle til Adobes kryptering.

- Vi er dog rimeligt fortrøstningsfulde omkring denne listes rigtighed, skriver han i forbindelse med afsløringen af top 100-listen.

I så fald vil en del af de millioner af berørte Adobe-kunde nok have brug for en opstramning af deres forståelse af adgangskoder.

Knap to millioner alene havde, ifølge listen, valgt '123456'.

Det efterfølges at det lidt længere '123456789', der er blevet benyttet af lige under en halv million. Det lidt kortere '12345678' klemmer sig også ind i top5, mens man dårligt kan betegnes valget af 'password' til adgangskode er videre kreativt af 345.834 brugere.

Se også: Vovsens navn og ni andre dårlige passwords

Adobe har lukket alle berørte konti og de bliver først genåbnet, når brugeren har ændret adgangskode. Der skulle være tale om mellem 130 og 150 millioner aktive og inaktive konti, hvoraf de 38 millioner anslås at være aktive. Langt flere end Adobe oprindeligt anslog.

Det kan være en vanskelig sag at finde på det helt rigtige password som andre aldrig får fingrene i. (Foto: Colourbox) Vagthund Sådan laver du det perfekte password

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere