Microsoft til kamp mod spionage

Ændrer sine sikkerhedspolitikker så det bliver sværere at snage

Microsoft vil bekæmpe regerings-spionage. (Foto: Wally Santana/AP)
Microsoft vil bekæmpe regerings-spionage. (Foto: Wally Santana/AP)

Microsoft har afgivet løfte om at stramme sine sikkerhedspolitikker for at bekæmpe den 'regerings-spionage', der er blevet afdækket i de seneste efterretnings-lækager.

Den brugerdata som firmaet ligger inde med, blev afsløret som værende et centralt led i den amerikanske regerings overvågningsprogram, PRISM. Yahoo, Google og AOL var også viklet ind i skandalen.

Læs også: Fan genskaber intromelodien til San Andreas i hjemmestudie

- Mange af vores kunder har store bekymringer omkring regeringernes overvågning af internettet. Vi deler deres bekymringer, lød udmeldingen fra Brad Smith, overhoved i Microsofts juridiske afdeling.

- Derfor tager vi nu skridt mod, at regeringer skal bruge lovlige processer istedet for teknologisk rå magt for at tilgå bruger-data.

Læs også: Skyrim har fået en ny fjende - Thomas Tog

Microsoft vil forstærke krypteringen på Windows Azure - den sky-teknologi der bruges til b.la. Xbox One, SkyDrive, Outlook og Office 365. Den data som brugere afgiver til Microsoft vil nu blive krypteret som standard, og vil også krypteres når den overflyttes mellem Microsofts data-centre.

- Alle disse tiltag vil være på plads i slutningen af 2014, og en stor del af dem har effekt allerede nu, sagde Smith, som tilføjede, at Microsoft nu anser regeringernes forsøg på at tilgå deres infrastruktur som en 'avanceret, vedvarende trussel' af en lignende natur som 'sofistikeret malware og internet-angreb'.

Læs også: The Witcher 3 ser fortsat fantastisk ud

Firmaet har også lovet at være mere transparent overfor sine brugere, når det lovmæssigt bliver tvunget til at frigive bruger-information og at bekæmpe regeringernes forsøg på at holde dette udenfor offentlighedens kendskab.

- Vi vil sikre, at vigtige spørgsmål omkring regeringernes tilladelse til data bliver vurderet af domstole snarere end dikteret af teknologisk råstyrke. Og vi er fokuserede på at tilføje nye sikkerhedsmekanismer på verdensplan, med erkendelsen af at det er en global problematik og udfordring, afsluttede Smith.

Sidste måned offentliggjorde Microsoft sin opdaterede politik omkring beskyttelse af personlige oplysninger på Xbox One, efter den vidtspredte bekymring vedrørende den nye Kinect-sensor.

0 kommentarer
Vis kommentarer