Facebook overvejer sympati-knap

'Like'-knappen kan få et alternativ, afslører Facebook-udvikler

Facebooks velkendte like-symbol kan blive suppleret med muligheden for at tilkendegive sympati i stedet for. I hvert fald har ideen været oppe og vende uden at blive afvist. (Foto: Ben Margot/AP)
Facebooks velkendte like-symbol kan blive suppleret med muligheden for at tilkendegive sympati i stedet for. I hvert fald har ideen været oppe og vende uden at blive afvist. (Foto: Ben Margot/AP)

De fleste har prøvet det; siddet med en fornemmelse af, at et 'like' til en statusopdatering var upassende, men man alligevel havde brug for en eller anden form for stille tilgenkendegivelse. Løsningen kan være en 'sympati'-knap.

Det er en af de muligheder, der er nået så langt som til testfasen, hvis man skal tro en af Facebooks udviklere Dan Muriello. Ved et dagarrangement hos Facebook med deltagelse af blandt andet Yale University, forklarede han, ifølge Huffington Post, at 'sympati'-knappen blev testet under et internt hackathon-arrangement. I praksis blev 'like'-muligheden erstattet med 'sympati', hvis nogen havde valgt en negativ følelse som 'trist' eller 'deprimeret' fra Facebooks faste liste af følelsesmuligheder i forbindelse med statusopdateringer.

Se også: Facebook er yt for de unge

Selvom ideer, der testes af i forbindelse med et hackathon langt fra er selvskrevne til at nå hele vejen ud til brugerne, så blev ideen med en sympati-tilkendegivelse i stedet for et like mødt positivt af deltagerne.

- Det ville være således, at 'fem personer sympatiserer med dette' frem for 'fem personer liker dette', forklarede Muriello.

- Det er selvfølgelig en ide, som mange mennesker har været - og stadig er - meget begejstrede for. Men vi endte med at det ikke var det rette tidspunkt at lancere det. Endnu.

Flere af de features, der har været med til at sikre Facebook sin globale succes, er netop født i forbindelse med et af selskabets hackathon-arrangementer. Det var blandt andet på et af dem, at 'like'-knappen opstod.

0 kommentarer
Vis kommentarer