Kun én dag tilbage: 46.000 vil redde Winamp

Der er kun en dag til, Winamp lukker og slukker. Nu opfordrer tusindvis af fans AOL til at frigive koden, så afspilleren kan leve videre som open source

(Screenshot: Lydogbillede.dk)
(Screenshot: Lydogbillede.dk)

Fredag er det slut. Så lukker og slukker AOL for websitet winamp.com, og det bliver samtidig enden på verdens engang mest populære afspilningsprogram til MP3 og andre musikfiler.

Læs også: LG klar med billig alt-i-en pc baseret på Chrome OS

Efter 16 år med Winamp har AOL, som siden 2002 har ejet medieafspilleren, valgt at lukke for pengestrømmen til udvikling af programmet og drift af websitet.

Nyheden blev offentliggjort i november, og AOL har derfor opfordret alle til at hente programmet og plugins inden den 20. december.

Nu prøver en gruppe, der kalder sig Save Winamp at få AOL til at sikre programmets videre eksistens ved at give koden fri, så frivillige programmører kan arbejde videre med nye versioner af Winamp.

De har startet en underskriftsindsamling på nettet til støtte for aktionen, og foreløbig har ca. 46.000 mennesker skrevet under på, at de ønsker Winamp gjort til open source.

Læs også: Hovedtelefon-DAC for entusiaster

Initiativtageren til redningsaktionen, Peter Zawacki fra Melbourne i Australien, har flere gange henvendt sig skriftligt til AOLs direktør Tim Armstrong, men har endnu ikke modtaget noget svar.

Hvis du mener, at Winamp også i fremtiden skal uddele røvfuld til lamaer, kan du skrive under på opfordringen her.

0 kommentarer
Vis kommentarer