Nu kommer den intelligente kontaktlinse

Innovega præsenterer en fuldt funktionel prototype af iOptik på denne uges elektronikmesse i Las Vegas

De har eksisteret som ren science fiction på det store lærred længe, men nu er det lidt tættere på at blive reel virkelighed. Senere på ugen præsenterer Innovega en fuldt funktionsdygtig prototype på en intelligent kontaktlinse, iOptik, der blandt andet kan give oplysninger til brugeren om de ting, som vedkommende kigger på.

Ikke ulig de muligheder, der ligger i den intelligente brille Google Glass, der ventes at komme på markedet senere i år.

iOptik skal bruges sammen med en HD-brille, så for dem, der ikke vil bære rundt på en brille, er det ikke nogen direkte udfordrer til Google Glass.

Se Innovegas egen demonstrationsvideo i tv-klippet over artiklen.

Kombinationen af kontaktlinse og brille skulle, ifølge Innovega, gøre det muligt for brugeren at stille skarpt på både ting tæt på øjet og længere væk samtidig. Dermed kan man kombinere de ting, der sker omkring en, med de oplysninger, som præsenteres via kontaktlinsen i øjet.

I praksis præsenteres nethinden for et samlet billede skabt ud fra information fra henholdsvis brille og kontaktlinse.

Innovega udviklede i første omgang iOptik til det amerikanske militær, men det er nu også tæt på at kunne blive noget for almindelige mennesker, og her er der i første omgang tale om amerikanerne. Også selvom man endnu mangler den særlige godkendelse, der er et krav for produkter, der indføres i kroppen. Den satser Innovega dog på at få enten i år eller seneste i 2015.

- Det er en simpel godkendelse, for kontaktlinser er allerede blevet godkendt mange gange i mange forskellige designs, vurderer Innovega-direktør Stephen Willey over for CNET.

0 kommentarer
Vis kommentarer