Test: Seks 2.1 stereoanlæg med streaming

Uanset om man spiller musik fra harddisk eller fra skyen, har man brug for et godt stereoanlæg. Vi har fundet de bedste køb til under 10.000 kroner. Med subwoofer!

Lyd og Billede har fundet fem af de bedste 2.1 stereoanlæg med streaming til cirka 10.000 kroner eller under. Med subwoofer! (Foto fra lydogbillede.dk)
Lyd og Billede har fundet fem af de bedste 2.1 stereoanlæg med streaming til cirka 10.000 kroner eller under. Med subwoofer! (Foto fra lydogbillede.dk)

I dag er det ikke længere nok at have analoge indgange på bagsiden af en forstærker. Vi vil kunne spille musik gemt på vores mobiltelefon, tablet eller computer, eller via et streaming-abonnement. Og vi vil gøre det trådløst. Bare fiske dimsen op af lommen og spille fra den.

Derfor har stadig flere lydanlæg en eller anden form for streaming. Nogle bruger DLNA, hvilket vil sige, at produktet sluttes til netværket enten med Ethernet-kabel eller trådløst og dermed kan streame digitalt indhold fra en netværkscomputer. Nogle af denne type produkter har også indbygget understøttelse af forskellige streaming-tjenester, f.eks. Spotify eller WiMP.

Endnu nemmere end streaming via netværket er det at bruge Bluetooth. Mange anlæg har i dag indbygget Bluetooth, så man bare kan forbinde det med sin mobiltelefon, tablet eller computer og afspille musik, som man plejer, med den enhed, man nu bruger som afspiller.

Læs også: Test af 5 boomblastere: Bærbar sommerfest!

Alle anlæggene i denne test har en af disse to måder at streame på, bortset fra to. Paradigm MilleniaOne CT og Canton DM 20 har i stedet digitale indgange, der er beregnet til en ekstern streaming-enhed. F.eks. Apple TV, Sonos Connect eller en højkvalitets Bluetooth-modtager.

2.1 system
Vi har ledt efter anlæg, der kan tjene som hjemmets centrale anlæg. Det betyder, at billige computerhøjttalere er udelukket. Vi har dog prøvet at være fornuftige med hensyn til pris og forsøgte ikke at overstige 10.000 kroners grænsen voldsomt.

Med tanke på tidens krav til udseende og design er vi gået efter systemer med små højttalere. Men vi vil stadig have bas, og derfor har vi stillet det krav, at lydsystemet skal have subwoofer.

Baseret på disse kriterier har vi fundet seks anlæg, som prismæssigt spænder fra omkring 5.000 til 11.000 kroner.

Audio Pro Addon T8 + Addon Sub
/// BEDSTE KØB ///

Pris: 5000 kroner

Disse små højttalere klarer sig fint på egen hånd, men med en subwoofer kommer der virkelig gang i sagerne.

Anlægget fra Audio Pro spiller fortræffeligt med en varm og fyldig lyd, godt balanceret med subwooferen. Her får man rigelig bas, hvis man vil have det. Bare skru op for bassen.

De små højttalere er en smule mørke i toppen og kunne godt have haft lidt bedre defineret diskant. Men Jan Johanssons Jazz på svenska lyder fremragende med veldefineret kontrabas og god tyngde i bassen, og herlig klaverklang af så små højttalere.

Et fint højttalersystem, der ikke optager meget plads, er nemt at bruge og altid lyder godt. Hvad mere kan man forlange?

+
Flot klangbalance
Engagerende dynamik
Fjernbetjening i metal

-
Begrænset lydtryk
For afslappet diskant

Læs hele testen

Fakta

2-vejs basrefleks
2 x 36 W effekt
150 W aktiv sub
20 cm bas-element

Philips Fidelio E5

Pris: 5.999 kroner

Philips’ højttalere byder på en unik oplevelse. Man kan hægte den øverste del af, og pludselig omdannes Fidelio E5 til et surround-sæt.

Philips’ højttalere byder på et fyldigt lydbillede, men det er for ufokuseret, og mellemtonen lyder næsten hult. Vokaler træder derfor ikke så tydeligt frem i lydbilledet, som vi kunne have ønsket.

De forskellige lydindstillinger, man kan vælge fra fjernbetjeningen, er heller ikke særlig vellykkede. Hvis man vælger surround, bliver lyden meget ubalanceret. Subwooferen er lige lovlig ivrig, og der mangler sammenhæng i lydbilledet.

Disse højttalere virker bedre til film end musik, hvor manglen på balance og definition i specielt mellemtonen gør, at Philips-højttalerne falder igennem i denne test.

+
Praktisk surround-løsning
Meget for pengene

-
Ubalanceret lyd
Hul mellemtone
Slap bas

Læs hele testen

Fakta
2-vejs med aftagelige satellithøjttalere
Trådløs subwoofer
4 x 30 W effekt
90 W aktiv sub
16,5 cm bas-element

Cabasse Stream 3
/// SPECIELT ANBEFALET ///


Pris: 8.990 kroner

Med indbygget DLNA streaming og højopløst kæmpelyd kan vi ikke se, hvad man mere har brug for.

Lyden fra Cabasse Stream 3 er lige så opløst, som den er energisk. Subwooferen har godt med tryk, og den hægter sig fint på højttalerne, så der ikke opstår et lydmæssigt hul mellem dem. Uanset om det er en jazzet kontrabas eller heftige elektroniske trommer, der er på menuen, har Cabasse både høj troværdighed og en energisk rytmik, der passer fint til en forfest.

Kvindevokaler står nydeligt og luftigt placeret midt i et lydbillede, der kombinerer noget smukt og noget råt. Og med avanceret DLNA streaming og fjernbetjenings-app til iOS og Android er det mere, end man har lov til at håbe til denne pris!

+
Højopløst, fremragende lyd
Rytmisk, heftig bas
Understøtter 24 bit/96 kHz
Multirum

-
Ingen indbyggede streaming-tjenester
Lille, dårlig fjernbetjening

Læs hele testen

Fakta
2-vejs højttalere
2 x 25 W effekt
85 W aktiv sub
21 cm bas-element

Canton DM 20

Pris: 9.995 kroner

Dette lækre, kompakte anlæg er kendetegnet ved et distinkt og luftigt lydbillede.

Anlægget her har ikke indbygget streaming, men med sine digitale indgange indbyder det til at blive koblet til Apple TV, Sonos Connect eller lignende.

Lydbilledet er stort, og akustisk musik som jazz nyder godt af de opløste overtoner. Man kan høre atmosfæren i studiet, og selv om basområdet opleves som tyndere end med både Audio Pro og Philips, lyder det til gengæld langt mere rigtigt og klangligt mere komplekst.

Popmusik af den mere rytmiske slags gengives også fint, men der mangler lidt energi i rytmerne. Canton er fint til en forfest, men ingen party-favorit.

+
Luftig og opløst lyd
Kompleks, stram bas

-
Ikke egen streaming
Ikke blandt de kraftigste

Læs hele testen

Fakta
2-vejs højttalere
350 W samlet effekt
Aktiv subwoofer
22 cm bas-element

Sonos Connect:Amp + B & W M-1 og ASW608

Pris: 9.995 kroner

Med Sonos-forstærkeren som anlæggets hjerte er brugervenligheden garanteret. Det varter også op med kraftig lyd.

Systemet kobles til netværket med Ethernet-kabel for at kunne streame musik fra en netværks-server eller -computer. Det hele styres fra Sonos’ Controller app til Android og iOS.

Lyden fra Sonos og Bowers & Wilkins er klar og tydelig, og anlægget kan spille højt med kraftig bas. Klangen i det øverste register minder meget om Cantons. Subwooferen har en kraftig basgengivelse, men den er ikke lige så let at integrere med resten af systemet som hos Cabasse og Canton. Desuden er basområdet lidt mere svulstigt uden så mange tonestrukturer.

+
Meget brugervenligt
Klar lyd
Kraftfuld bas
Multirum

-
Lidt svulstig bas
Mangler lidt opløsning

Læs hele testen

Fakta
2-vejs højttalere
2 x 55 W effekt
200 W aktiv subwoofer
22 cm bas-element

Paradigm MilleniaOne CT
/// BEDST I TEST ///


Pris: 10.990 kroner

De canadiske højttalere er ikke trådløse, men det gør ikke noget, når de spiller så fantastisk.

Højttalersættet fra Paradigm er desværre ikke trådløst, men skal tilsluttes en lydkilde – enten analogt eller digitalt – via en lille kontrolboks, der kobles mellem lydkilden og den flade subwoofer.

De små højttalere giver dig god indsigt i musikkens detaljerigdom, og den flade subwoofer følger godt med i det fornemme lydbillede. Sammenhængen mellem højttalerne er næsten perfekt, og for musikelskere er det her klart det bedste højttalersæt i testen.

+
Velopløst og levende lydbillede
Potent subwoofer
Solid kvalitet

-
Ikke egen streaming

Læs hele testen

Fakta
2-vejs højttalere
2 x 50 W effekt
100 W aktiv sub
35,6 x 7,6 cm bas-element

0 kommentarer
Vis kommentarer