Fremtiden er her: Print din pizza

CES 2014: Elektronikken er forlængst rykket ind i køkkenet, men der er meget mere på vej - se her nogle af de nye gadgets, der er blevet præsenteret i Las Vegas

Denne 3D-printer kan printe mad, som eksempelvis pizzaer, ravioli og burgerboller. (Foto: Natural Machines)
Denne 3D-printer kan printe mad, som eksempelvis pizzaer, ravioli og burgerboller. (Foto: Natural Machines)

Det kan godt være, at det er 4K fjernsyn og nye smartphones, der render med en hel del opmærksomhed på den store forbrugerteknologimesse CES i Las Vegas i disse dage, men messen er også udstillingsvindue for fremtidens teknologi inden for stort set alle aspekter af det moderne menneskes liv.

Også i køkkenet, og her holder teknologivirksomhederne og de kreative hoveder sig heller ikke tilbage i forhold til ambitioner om at gøre alting smartere og nemmere.

Om det så rent faktisk er mere kreativt end smart eller faktisk besværliggøre tingene i et almindeligt hjem er op til den enkelte.

Her er nogle af de nye køkkengadgets og -tilbehør, der er blevet præsenteret på CES ind til videre.

Elektrisk hvidløgspiller
Der er efterhånden ikke den handling i køkkenet, der ikke kan løses med elektrisk isenkram. Ariete har lavet en hvidløgspiller, og inden man tænker at det måske lige er overkill af noget, der kan klares på få sekunder uden at bruge strøm, så kommer deres Choppì også med en god gammeldags kniv, så den kan fungere som den slags minihakkere, der allerede står i mange hjem.

Skærebræt med tabletholder
Mange har allerede deres tablet med i køkkenet, og så er spørgsmålet, hvor man stiller den, hvis man både skal læse en opskrift og hakke grøntsager. Det har CTA Digital et bud på med et skærebræt, der både har knivholder og iPad-holder. CTA Digital gjorde sig også bemærket på CES sidste år, hvor de præsenterede deres iPotty. En potte til familiens yngste med indbygget iPad-holder.

Den smarte grill
Med så mange intelligente køkkenmaskiner, så var det vel kun et spørgsmål om tid, før grillen blev smart. Lynx har på CES præsenteret deres prototype på en smartgrill, der ventes på markedet til næste år. Udover at kunne grille, så skal den bare have at vide, hvad du er i gang med at grille, så tjekker den i en onlinedatabase, hvordan det bedst tilberedes og så fortæller den dig undervejs, hvordan det går og om du eksempelvis skal vende bøfferne. Den kan styres både med stemme og ved hjælp af en app. Som en ekstra feature husker den, hvordan du helst vil have tilberedt din grillmad.Samsung er blandt de producenter, der satser på todelte enheder, hvor der er tale om to køleskabe i et. (Foto fra global.samsungtomorrow.com)
Samsung er blandt de producenter, der satser på todelte enheder, hvor der er tale om to køleskabe i et. (Foto fra global.samsungtomorrow.com)


Køleskab inde i et køleskab
Samsung er kendt for sine mobile enheder, men er involveret i stort set alt med elektronik indeni. Det gælder også køleskabe. Allerede på IFA-messen i efteråret præsenterede man et køleskab med et indbygget køleskab, og det er naturligvis også med på CES. I praksis har Samsung Food ShowCase Refrigerator både et foranliggende og et bagvedliggende køleskab. Det betyder, at man eksempelvis kan have de madvarer, som man ofte tager i køleskabet i den forreste del og have de knapt så benyttede i det bagerste køleskab. Da det bagerste køleskab forbliver uåbnet, så er der ikke noget kuldetab og der spares samtidig strøm.

3D mad-printer
Kogebøger går en hård tid i møde, når man ser på nogle af de køkkenmuligheder, der ligger i 3D-printere. Spanske Natural Machines har udviklet 3D-printeren Foodini, der blandt andet kan lave pizzaer. Ind til videre kan den arbejde med seks forskellige bestanddele, der hver kommer ud gennem en lille tube og sprøjtes ud i et mønster, så det i sidste ende ligner en pizza, der blot skal have tilføjet det sidste touch i forhold til toppings og derefter kan komme i ovnen. Den også kan bruges til at dekorere en kage, lave ravioli eller burgerboller.

Og er man fristet af muligheden for at printe til den søde tand, så byder ChefJet sig også til. Den bruger sukker eller chokolade og kan printe, hvad man har lyst til i 3D. Det er måske snart slut med kagedekorationer, der ligner noget ungerne kunne have lavet i børnehaven.

Fjernstyret Slow Cooker
Det ser ud til at stort set alt moderne køkkenudstyr skal kunne fungere sammen med en smartphone, og Belkins nye slow cooker er ingen undtagelse. Da udgangspunktet er madlavning, der tager lang tid, så er der god grund til at kunne styre den uden nødvendigvis at være fysisk tilstede. Det kan gøres med en app til enten iOS eller Android.

Se også: Kaffekruset skal holde øje med babyen

Ovn med indbygget tablet
De fleste ovne er udstyret med to knapper. En til at regulere hvilken type varme, og en til at sætte temperaturen. De kommer til at skulle endnu mere. I hvert fald, hvis man ser på nogle af de ovne der er fremvist på CES. Blandt andre fra Dacor, der allerede sidste år gjorde opmærksom på deres ovn med indbygget tablet. På CES fremviser de Discover IQ med indbygget Android-tablet, der, ud over at kunne styre ovnen, også er på nettet, så man både kan surfe madopskrifter eller streame underholdning fra youtube, mens stegen bliver færdig. Vælger man at forlade køkkenet, så kan ovnen styres via en app, og den sørger også selv for at sende en besked, når maden er færdig.

Glæder du dig allerede til at få nogle af de nye vidundere ind i dit køkken eller er du i virkeligheden helst fri?

0 kommentarer
Vis kommentarer