Her er Googles nye milliardkøb

Google satser målrettet på at blive en del af det intelligente hjem

Google har haft den store tegnebog fremme og sikret sig selskabet Nest Labs, der blandt andet har udviklet en intelligent termostat. (Foto: AP)
Google har haft den store tegnebog fremme og sikret sig selskabet Nest Labs, der blandt andet har udviklet en intelligent termostat. (Foto: AP)

Google understreger nu ambitionen om at blive en del af den teknologi, der omgiver os i hjemmet. Tidligere i år hentede man selskabet Bitspin, der står bag alarmklokke-app'en timely, ind i stalden, og nu har it-giganten lagt 3,2 milliarder dollar på bordet og købt Nest Labs, der er kendt for at lave intelligente termostater og røgalarmer.

Prisen svarer til 17 milliarder danske kroner, og ifølge en pressemeddelelse fra Nest Labs fortsætter man med sin nuværende ledelse.

- Sagt med andre ord, Nest forbliver Nest, som selskabets medgrundlægger og direktør i Nest Labs Tony Fadell betegner det.

Til gengæld betyder Googles indtog, at selskabet får væsentligt større muligheder for at ekspandere og videreudvikle på produkterne.

- Google vil hjælpe os med at realisere vores vision om det intelligente hjem og give os muligheden for at forandre verden hurtigere end, hvis vi var fortsat alene. Vi har haft momentum, men det her er et rumskib. Google har forretningsressourcer, global tilstedeværelse og en platform, der kan løfte Nests vækst på verdensplan, skriver Tony Fadell i et blogindlæg på Nests hjemmeside.

- Og vores visioner er meget ens. Vi tror begge på, at teknologien skal tage sig af det hårde arbejde bag kulissen, så folk kan bruge tiden på det, der betyder noget i livet.

Der var spekuleret i, at Nests jagt på økonomiske midler kunne resultere i et samarbejde med Apple, da Tony Fadell og medgrundlægger Matt Rodgers har en fortid hos netop Apple. Fadell stod i spidsen for udviklingen af de første iPods og iPhones, mens Rodgers havde ansvaret for holdet, der udviklede software til iPod. Andre tidligere Apple-medarbejdere er siden også blevet del af Nest.

Googles opkøb af Nest Labs ventes endeligt formaliseret inden for de næste par måneder. Det bliver det næststørste køb Google har foretaget. Kun overgået af 12,5 milliarder dollar, som selskabet brugte på købet af Motorola Mobility i 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer