Sms'en er på vej ud

Instant messaging har overhalet sms'en i popularitet i Storbritannien, viser ny rapport

Der blev sendt 145 mia. sms'er i Storbritannien i 2013. Det er syv mia. færre end i 2012, afslører ny rapport fra Deloitte (Foto: POLFOTO)
Der blev sendt 145 mia. sms'er i Storbritannien i 2013. Det er syv mia. færre end i 2012, afslører ny rapport fra Deloitte (Foto: POLFOTO)

Antallet af sms'er sendt mellem telefoner i Storbritannien faldt i 2013 i forhold til tidligere, mens instant messaging er mere populært end nogensinde før. Det er essensen af en ny rapport fra rådgivningsfirmaet Deloitte, skriver avisen The Telegraph.

Se også: Snapchat erkender massivt sikkerhedshul

Instant messaging er elektronisk kommunikation, der foregår gennem et program på en smartphone, en tablet eller en computer - typisk via apps som Snapchat, Facebook Messenger eller Skype, hvor brugerne kan sende beskeder til hinanden via nettet.

Se også: Derfor sagde han nej til 16 milliarder

Global trend
Rapporten fra Deloitte, der kommer med bud på fremtidens teknologiske udviklinger, afslører, at der blev sendt 145 milliarder sms'er i Storbritannien i 2013 mod 152 mia. i 2012.

I samme periode anslår Deloitte, at der blev sendt 160 mia. beskeder via instant messaging, hvilket er 103 mia. flere end året før.

Se også: Millioner af Snapchat-brugere hacket

Og hvis man skal tro Deloittes fremskrivninger, vil antallet af sendte 'instant messages' runde 300 mia. i 2014. Ifølge The Telegraph er der tale om en global tendens, selvom tallene kun gælder for England, Skotland, Wales og Nordirland.

Samme tendens herhjemme
I Danmark findes der også tegn på, at vi sender færre sms'er og bruger mere data. Tal fra Erhvervsstyrelsen viser således, at danskernes dataforbrug på mobiltelefoner steg med 127 procent fra midten af 2012 til midten af 2013.

Se også: 23-årig iværksætter afslår milliard-opkøb fra Facebook 23-årig iværksætter afslår milliard-opkøb fra Facebook

Samtidig viser Erhvervsstyrelsens tal, at antallet af sendte sms'er faldt med 1,6 mia. beskeder i perioden fra første halvår 2010, hvor vores smsforbrug toppede, og frem til midten af 2013.

Hvordan foretrækker du at kommunikere på skrift?

Se resultat

Hvordan foretrækker du at kommunikere på skrift?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen