360 millioner hackede kontooplysninger på det sorte marked

Et sikkerhedsfirma har konstateret, at der lige nu er en gigantisk mængde hackede kontooplysninger til salg

Mange millioner hackede kontooplysninger er lige nu til salg på det sorte marked, oplyser amerikansk sikkerhedsfirma. (Foto: Colourbox)
Mange millioner hackede kontooplysninger er lige nu til salg på det sorte marked, oplyser amerikansk sikkerhedsfirma. (Foto: Colourbox)

Sikkerhedsfirmaet Hold Secuirty har fundet 360 millioner stjålne, digitale kontooplysninger, der er til salg på det sorte marked. Det er uklart, hvor de kommer fra og hvor de i så fald kan misbruges.

Ifølge informationschef hos Hold Security, Alex Holden, har man indsamlet oplysninger om datamængden hen over tre ugers efterforskning af udbuddet på det sorte marked.

- Alene antallet er overvældende, konstaterer Alex Holden over for Reuters.

Hans vurdering er, at de stjålne kontooplysninger kommer fra forskellige angreb, men i hvert fald et af dem kan komme fra et enkeltstående, hvor hackere fik fingre i over 100 millioner kontooplysninger.

Se også: Nu er ’123456’ verdens mest populære password

Nok så bekymrende, så er vurderingen også, at de mange hackede kontoer ikke kommer fra offentligt kendte angreb, og de berørte firmaer er muligvis slet ikke opmærksomme på, at de har været udsat for et digital indbrud.

- Vores folk arbejder i døgndrift for at få identificeret de ramte, forklarer Alex Holden.

De 360 millioner kontooplysninger inkluderer brugernavne og passwords.

Ud over dem har Hold Security også konstateret, at der er over en milliard e-mail-adresser til salg på det sorte marked. De kan have særlig interesse for spammere.

0 kommentarer
Vis kommentarer