Thorning tager 'selfie' med Obama

Statsminister Helle Thorning-Schmidt foreviger, hvor meget hun hygger sig med Barack Obama og David Cameron i SydafrikaDet er ikke alle selvportrætter, der burde florere på internettet. (Foto: Privat) Samfund Årets ord er Selfie – her er de værste af slagsen

Klik sagde det. Og Helle Thorning-Schmidt glemte formentlig i få sekunder, at hun med stor sandsynlighed skulle på jagt efter en ny justitsminister, når hun er tilbage i Danmark.

Statsministeren, der i øjeblikket er i Sydafrika for at deltage i Nelson Mandelas begravelse, følte sig så hjemme i den amerikanske præsident Obama og den engelske premiereminister David Camerons selskab, at hun lige måtte forevige mødet med et såkaldt 'selfie'. (Et selvportræt taget med mobilen).

Se også: Thorning: Ingen mere ærgerlig end Bødskov

Endnu ved man ikke, om fotoet er taget før eller efter, at hun fik den endelige besked om, at Morten Bødskov måtte trække sig efter PET-skandalen. Men statsministeren må have haft en ide om, at situationen var temmelig alvorlig herhjemme.

Helt ukendt
Måske det havde været mere oplagt, hvis Helle Thorning havde haft samme seriøse mine som præsidentens kone Michelle Obama, der sidder i baggrunden på fotoet. Især fordi, statsministeren ikke engang blev genkendt i første omgang. Den person, der oprindelig har lagt fotoet ud på Twitter, beskriver Helle Thorning-Schmidt således: 'Præsident Obama, David Cameron tager et 'Selfie' med en uidentificeret embedsmand'.

Senere blev twitter-brugerne dog klar over, at det var den danske statsminister, der var tale om. Fotoet er efterfølgende blevet delt utallige gange på forskellige sociale medier.

0 kommentarer
Vis kommentarer