Apple får baghjul: Så meget får Samsungs topchefer i løn

Koreanske Samsung dominerer ikke bare på smartphonemarkedet, de fører også an på lønstatistikken til topcheferne

Shin Jong-kyun, der står i spidsen for Samsungs smartphone-division, fik 32 millioner i løn sidste år. (Foto: AP)
Shin Jong-kyun, der står i spidsen for Samsungs smartphone-division, fik 32 millioner i løn sidste år. (Foto: AP)

Mens Samsung og Apple lægger arm i retten i Californien over mulige brud på en stribe patenter, så kan en række af Samsungs chefer allerede nu vifte med deres lønseddel foran næsen på modparten hos Apple.

Se også: Google trækkes ind i milliardslagsmål mellem Apple og Samsung

Koreanerne fører således an i lønfesten, når man sammenligner de to it-giganter. Det skriver Financiel Times.

Kwon Oh-hyun, der står i spidsen for Samsungs komponent-division, tjente sidste år hvad der svarer til 35 millioner i danske kroner, mens kollegaen i spidsen for mobil-divisionen, Shin Jong-kyun, hev 32 millioner kroner hjem og chefen for forbrugerelektronik, Yoon Boo-keun, tjente 26 millioner kroner.

Til sammenligning fik Apples topchef, Tim Cook, 'kun' en årsløn svarende til 23 millioner kroner.

Cook behøver dog ikke føle sig underbetalt, for selvom lønsedlen i sig selv er mindre, så kan han stadig falde tilbage på den lønkompensation, som han fik ved ansættelsen. Den lød på aktier til en samlet værdi af to milliarder dollar. Aftalen, som blev indgået i 2011, bandt halvdelen af aktierne til tidligst at kunne sælges i 2016, mens den anden halvdel tidligst kan sælges i 2021.

Holder værdien, så svarer det dog til, at han har fået lige omkring 200 millioner kroner oven i sin løn om året.

Det kan selv Samsung ikke matcher.

Formandens løn er stadig hemmelig
Det er ikke alle topchefernes løn hos Samsung, der er gjort offentligt tilgængelige. De koreanske selskaber skal kun oplyse lønnen, der betales til personer, der er registreret som direktører og får mere end 2,5 millioner kroner om året. Det betyder blandt andet, at Samsungs formand, Lee Kun-hee, ikke skal oplyse sin løn, da han ikke er direktør og det samme gælder hans søn, Lee Jae-yong, der er viceformand.

Se også: TV: Her gør Samsung grin med iPad og Surface

Ifølge det koreanske Chosun Ilbo var topchefen i SK Group, Chey Tae-won, der sidste år kunne trække på direktørlønninger i fire forskellige selskaber, bedst betalte topchef i Korea. Han hev 153 millioner kroner hjem.

0 kommentarer
Vis kommentarer