1 dollar om året: Nu er Zuckerberg også milliardær på minimumsløn

Verdens 21. rigeste mand fik kun én dollar i løn i 2013

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg er nu blandt de topchefer, hvis årsløn beløber sig til én dollar. (Foto: AP)
Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg er nu blandt de topchefer, hvis årsløn beløber sig til én dollar. (Foto: AP)

Med en formue på 27 milliarder dollar - tæt ved 150 milliarder danske kroner - behøver Mark Zuckerberg ikke at gå på arbejde. Han behøver i hvert fald ikke at få løn for det, og det er formentligt derfor, at han nu officielt også har en beskeden årsløn på én dollar.

Det vil sige cirka fem kroner og 50 øre.

Beløbet er det, som Zuckerberg selv har oplyst til den amerikanske tilsynsmyndighed United States Securities and Exchange Commission, og Facebook-grundlæggeren placerer sig dermed i samme gruppe af rigmænd, hvis lønseddel er på én dollar.

Apple-grundlægger Steve Jobs fik heller ikke mere, da han først var blevet velhavende, Tesla-grundlægger Elon Musk, og grundlæggerne af Google, Larry Page og Sergej Brin, har ligeledes stillet sig op som milliardærer på minimumsløn.

Se også: Apple får baghjul: Så meget får Samsungs topchefer i løn

29-årige Zuckerberg, der rangerer som nummer 21 på Forbes' liste over verdens rigeste mennesker, har, uagtet den lave løn, øget sine værdier betragteligt i 2013. Ved at udnytte aktieoptioner øgede han alene sin personlige formue med over tre milliarder dollar. Modsat måtte han så også til lommerne og sælge aktierr for at betale skat af optioner, som han tidligere har udnyttet

0 kommentarer
Vis kommentarer