Nu kan du roligt slippe din mand løs i Bilka

Varehuset vil med en ny app gøre den potentielt frustrerende indkøbstur væsentligt nemmere at komme igennem

Slut med at fare forvildet rundt i Bilka. En app skal gøre indkøbsturen mere effektiv. (Foto: Bilka)
Slut med at fare forvildet rundt i Bilka. En app skal gøre indkøbsturen mere effektiv. (Foto: Bilka)

En tur i Bilka en lørdag formiddag kan være et stilstudie i frustrationen synliggjort med hovedløs faren planløst rundt mellem hylder og rækker i jagten på de ting, der står på indkøbssedlen. Nu er der håb forude, for dem, der af samme årsag har haft svært ved at slippe deres mand eller kone løs i varehuset af frygt for at han eller hun først dukker op adskillige timer senere med hængeskuldre og under halvdelen af det, der stod på sedlen.

Bilka har lanceret en ny gratis app, der i sin basis er en digital indkøbsseddel, men med den tilføjelse, at varerne nu også samles i en naturlig rækkefølge i forhold til den rute, som man bevæger sig gennem varehuset.

- Vi har foretaget en række brugerundersøgelser, som indikerer, at en del kunder - særligt mænd - fravælger at købe ind i Bilka, fordi de mener, at det er svært og tidskrævende at finde varerne. Samtidig ved vi, at især børnefamilierne har en travl hverdag, hvor indkøb ofte skal overstås i en fart. Med den nye app kan vi hjælpe kunderne med at spare tid og finde de bedste tilbud, fortæller Hannu Vangsgaard, der er digitalchef i Dansk Supermarked.

Del din indkøbsseddel
Ud over at kaste en livline til mændene, så har Bilka også givet mulighed for at indkøbssedlen kan deles digitalt med flere. Alle får mulighed for at føje ting til, og på den måde sikre, at der ikke på forhånd er noget, der bliver glemt.

- Vi ved, at især kvinder har stærke præferencer, når det kommer til fødevarer og produkter inden for personlig pleje og rengøring for eksempel shampoo, tandpasta og vaskepulver. Derfor kan indkøbslisten deles mellem alle husstandens indkøbere, så alle kan se og redigere i den samme liste. På den måde er der er ingen undskyldning for at glemme noget eller komme hjem med det forkerte, siger Hannu Vangsgaard.

App'en er første version, og første skridt mod en større digital værktøjskasse til Bilkas kunder.

- Vi har lavet den her version efter en workshop med deltagelse af Bilka-kunder. Vi kunne have lavet en langt mere fancy version, men vi har i første omgang satset på at skabe noget, der imødekommer konkrete ønsker fra kunderne. Vi har naturligvis planer for både version to, tre og fire, forklarer Hannu Vangsgaard til Ekstra Bladet og afslører, at det eksempelvis kunne være en skanningsfunktion, så kunden med mobilen i hånden kan få direkte adgang til flere oplysninger om den pågældende vare.

Se også: Velkommen til Facebook med Oculus Rift

- Det kunne være et fjernsyn, hvor du gerne vil have alle specifikationerne eller læse, hvordan andre kunder har vurderet det, eller ved køledisken, hvor du står med en pakke hakket oksekød og får direkte adgang til en række madopskrifter.

Ud til iOS - Android følger til august
Ud over at give flere muligheder for kunderne, så giver app'en også Bilka et større indblik i kundernes forbrugsvaner. Hannu Vangsgaard slår fast, at man ikke registrerer den enkelte brugers indkøbsseddel, men at Bilka dog indsamler den samlede mængde søgninger på hver enkelt vare.

- Ligesom det er interessant, hvilke varer som vi sælger, så er det også interessant, hvad folk er på udkig efter inden. Det giver os mulighed for at vurdere om det er de rigtige varer, som vi har på hylderne, og om priserne er de rigtige, forklarer han.

Bilkas nye app er i første omgang lavet til iOS, men kommer også til Android til august.

Ud over Bilka har en lang række andre dagligvarebutikker også deres egne apps, der kan hjælpe med at holde styr på blandt andet indkøbssedlen. Det gælder eksempelvis Netto, Lidl, Føtex, Superbest, Superbrugsen, Irma, og Fakta for blot at nævne nogle af dem.

0 kommentarer
Vis kommentarer