Dette kan blive den første succesfulde og billige 3D-printer

På bare én dag lykkedes det at indsamle én million dollar til et projekt, der skal levere små og ikke mindst billige 3D-printere

Denne 3D-printer er blevet et øjeblikkeligt hit på Kickstarter, og ligner et produkt, der kommer ud i handlen inden for det næste års tid. (foto: M3D)
Denne 3D-printer er blevet et øjeblikkeligt hit på Kickstarter, og ligner et produkt, der kommer ud i handlen inden for det næste års tid. (foto: M3D)

3D-print skal være tilgængelig for alle. Det skal være nemt, og det skal være billigt. Med det mål har M3D skabt 3D-printeren Micro. En et kilo tung kubistisk 3D-printer, der måler 18,5 cm på hver led. Ikke større end at den kan være på skrivebordet.

Og den ligner umiddelbart et godt bud på den første, billige 3D-printer, der kan slå igennem hos et bredt publikum. I hvert fald hvis man skal tage udgangspunkt i interessen på Kickstarter, hvor firmaet bag M3D har søgt midler til at sætte produktet i produktion. Efter et døgn var der samlet én million dollar ind, og i skrivende stund nærmer det sig halvanden million dollar.

Se også: Fremtiden er her: Print din pizza

Det er markant mere end, hvad andre lignende opstartsvirksomheder har kunnet skrabe sammen, og indikerer, at man har ramt rigtigt i forhold til design og ambitioner om at være bredt tilgængelig både hvad angår funktionalitet og pris.

Se også: Fremtidens hus bliver printet direkte på matriklen

M3D vil ikke sige noget om, hvad det endelig produkt kommer til at koste, men med en ambition om at være tilgængelig for alle, og i forhold til andre printere på markedet, så kommer prisen formentligt til at ligge på et par tusinde kroner.

1 kommentar
Vis kommentarer