Netflix fjerner indhold uden varsel

Udløbsdatoerne forsvinder i stigende grad fra indholdet på den populære streamingtjeneste

Intet er mere frustrerende end at en serie, som man netop er begyndt at se pludselig er væk uden at man var klar over, at den nærmede sig sidste udløbsdato. Alligevel er Netflix tilsyneladende ved at fjerne netop denne service. (foto: AP)
Intet er mere frustrerende end at en serie, som man netop er begyndt at se pludselig er væk uden at man var klar over, at den nærmede sig sidste udløbsdato. Alligevel er Netflix tilsyneladende ved at fjerne netop denne service. (foto: AP)

Har du oplevet, at den serie som du var i gang med at se pludselig er forsvundet fra Netflix? Så er du ikke alene. Flere brugere og medier rapporterer nemlig, at Netflix har gjort det endnu sværere for deres medlemmer, at se hvornår film og serier forsvinder fra streamingtjenesten.

Læs også: Game of Thrones-instruktør laver ny Netflix-serie

Tidligere offentliggjorde Netflix en oversigt over hvilke titler som ville forsvinde indenfor nærmeste fremtid, men efter flere negative artikler og opmærksomhed valgte Netflix for et års tid siden, at fjerne denne oversigt. Streamingtjenesten introducerede dog samtidig muligheden for, at se udløbsdato under de enkelte titler på Netflix.com og lovede at man ville modtage en notifikation hvis en film eller serie som var tilføjet til ‘Min Liste’ stod til at forsvinde, men det er altså denne information som Netflix nu helt har fjernet. Det er på nuværende tidspunkt stadig muligt, at finde på udløbsdatoer på enkelte titler, men denne information bliver altså mere og mere indskrænket.

Grunden til Netflix har fjernet udløbsdatoerne er øjensynligt således deres medlemmer ikke vil opleve, at udvalget bliver mindre og dermed undgå eventuel negativ omtale. Det er dog kendt at Netflix har et dynamisk udvalg og film og serier derfor forsvinder for at blive erstattet med nye, men uden informationer omkring hvornår titler forsvinder gør Netflix det svært for deres medlemmer, at vide hvornår de skal se en bestemt titel før den er væk.

Læs også: Derfor forsvinder film fra Netflix

Film og serier forsvinder fra streamingtjenesten, da Netflix oftest indgår aftaler om rettighederne i en begrænset periode. Denne periode er normalt på 2-3 år, men der kan være særlige tilfælde hvor en titel kun er tilgængelig i meget kort tid. Det har f.eks. været tilfældet med Ringenes Herre trilogien, som kun kunne ses i december.

0 kommentarer
Vis kommentarer