Pioneers bilstereo får Apple CarPlay

Opdatering til flere eksisterende bilstereomodeller kommer til sommer

Pioneer er klar til at opgradere udvalgte bilstereoer med Apple CarPlay. (Foto: Pioneer)
Pioneer er klar til at opgradere udvalgte bilstereoer med Apple CarPlay. (Foto: Pioneer)

Du behøver ikke købe en helt ny bil for at få glæde af Apples CarPlay. Og det er måske ikke engang nødvendigt at skifte bilradioen ud. Pioneer er en af de første producenter af bilstereo til eftermontering, som integrerer Apple CarPlay direkte i hovedenheden.

CarPlay er et system, som integrerer brugerens iPhone og dens funktioner med bilens instrumentpanel. Eller med hovedenheden i bilstereoanlægget – forudsat, at den har touchskærm og kan opgraderes med CarPlay-funktion.

Læs også: Tesla bliver cabriolet

Pioneers bilstereoenheder med store touchskærme er et godt udgangspunkt for CarPlay, som også har indbygget Siri stemmestyring. Brug assistenten til at udføre og modtage telefonsamtaler, komponere tekstbeskeder, bruge Apple Maps til navigation og lytte til musik, podcasts og iTunes Radio.

Læs også: Selvlysende veje gør gadelys overflødigt

For øjeblikket snakker Siri ikke dansk, men vi håber på, at det kun er et spørgsmål om tid, før Apple får lavet de nødvendige oversættelser. I mellemtiden på man satse på sine engelskkundskaber, som d enne video af Audis egen stemmestyring så elegant demonstrerer.

0 kommentarer
Vis kommentarer