Nu er hele Danmark genskabt i Minecraft

Hele Danmark bliver nu, som det første land i verden, tilgængeligt i 3D i computerspillet Minecraft

Nyhavn, som det tager sig ud i Minecraft.
Nyhavn, som det tager sig ud i Minecraft.

Nu behøver forældre ikke længere kæmpe for at få deres børn ud i naturen. Naturen kommer nemlig til børnene.

Fremover kan unge blandt andet registrere planter og dyr, som de har set eller fundet i naturen, på computeren, og de kan også gå på opdagelse i naturen, som den ser ud i virkeligheden.

Se også: TV: Nye muligheder på vej i Minecraft

Platformen er det populære computerspil Minecraft, hvor hele Danmark nu bliver tilgængeligt i 3D. Og Danmark er, ifølge Miljøministeriet, det første land i verden, der tager det skridt.

Bogstaveligt talt kan man med tiltaget ' Danmarks frie geodata i en Minecraftverden' gå en tur i naturen fra Gedser til Skagen og besøge hver en plet i hele kongeriget - lidt som i Google Street View.

- Vi har valgt at lægge hele Danmark ud på nettet i computerspillet Minecraft, så unge for eksempel kan plante deres egen skov, anlægge en sø, bygge en rideskole, et biogasanlæg eller en vindmølle.

- Kun fantasien sætter grænsen. Vi bygger på den måde bro mellem den digitale verden og naturen, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i en pressemeddelelse.

Ind i folkeskolen
Det er Geodatastyrelsen, der stiller de såkaldte frie geodata til rådighed i det populære computerspil, og 3D-verdenen kan også bruges i folkeskolen.

Skoleelever kan blandt andet træne rumlig forståelse i matematik og opføre kunstværker og bygninger i billedkunst. Pointen er, at de kan gøre det ud fra virkeligheden og ikke ud fra en fiktiv verden, som det har været tilfældet tidligere.

Se også: Game of Thrones genskabt i Minecraft - klods for klods

Den frie geodata kan også bruges til at motivere eleverne til at gå på opdagelse i naturen eller i byen og bringe informationerne med hjem og bygge det i en Minecraftverden. Endelig er håbet også, at teknologien kan bruges i den tværfaglige undervisning.

- Med virkelighedens Danmark lagt ind i en Minecraft-verden får vi endnu flere muligheder for at skabe læring. Og eleverne synes også, det er sjovere, når det er deres eget hus og gade, de arbejder ud fra, siger folkeskolelærer på Ørestad Skole, Katrin Kristensen.

Geodataen er et demonstrationsprojekt, der løber frem til 23. oktober 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer