Windows' startmenu får comeback til efteråret

Microsoft har erkendt, at de måske var lige hurtige nok til at fjerne den klassiske startmenu i Windows 8

Microsofts opgør med startmenuen i Windows var åbenbart lige hurtigt nok. Menuen ser ud til at vende tilbage i en modificeret udgave til efteråret. (Foto: AP)
Microsofts opgør med startmenuen i Windows var åbenbart lige hurtigt nok. Menuen ser ud til at vende tilbage i en modificeret udgave til efteråret. (Foto: AP)

Det var ikke alle grafiske tiltag, der faldt i lige god jord, da Microsoft lancerede det opdaterede styresystem Windows 8 og blandt andet droppede den velkendte startmenu. Målet var at få brugerfladen fra mobile enheder og desktop til at ligne hinanden mere.

Reaktionen fra brugerne var delte, men specielt den markant ændrede startmenu sat for alvor sindene i kog. Det udnyttede flere tredjepartsudviklere til at lave små programmer, der på den ene eller anden måde genskabte en startmenu, der lignede den fra tidligere Windows-versioner.

Nu vender startmenuen snart tilbage i en egentligt Microsoft-version.

Tidligere på måneden meddelte Microsoft på deres udviklerkonference Build 2014, at startmenuen var tilbage på tegnebrættet i forbindelse med kommende opdateringer, og nu lyder meldingen i flere amerikanske tech-medier, at det sker med den næste opdatering, hvilket flere kilder spår til august eller september.

Det der venter brugerne er ikke en komplet tilbagevenden til startmenuen fra Windows 7, men dog en væsentlig større tilnærmelse end tilfældet var med Windows 8.1, hvor Microsoft satte døren på klem for den 'gamle' navigationsmulighed. Der skulle være tale om en sammensmeltning af den klassiske startmenu og den flisebaserede startskærm i Windows 8. Funktionaliteten omkring tilgang til programmer, filer og søgning vil dog sandsynligvis komme til at ligne den, der kendes fra Windows 7 og tidligere versioner.

0 kommentarer
Vis kommentarer