Facebook opkøber nordisk fitness-app

Facebook fortsætter opkøbet af nyopstartede teknologifirmaer med købet af fitness-app Moves

Den populære fitness-app Moves, der hjælper brugerne med at overvåge deres daglige fysiske aktivitet og tælle kalorier på mobiltelefonen, er blevet opkøbt af it-giganten Facebook.

Det kun to år gamle finske firma Protogeo, der står bag app'en, oplyser, at firmaets nøglepersoner vil flytte til Facebooks hovedkvarter i Californien, USA.

- Holdet bag Moves har bygget et utroligt værktøj for de mange millioner mennesker, der har lyst til at forstå deres daglige fysiske aktiviteter bedre, og vi ser frem til at app'en fortsat vil vinde indpas, lyder det fra Facebook i en pressemeddelelse.

Det oplyses ikke, hvor meget Facebook har betalt for Moves.

Det er en fast del af Facebooks forretningsstrategi at opbygge et "økosystem" af apps for at tiltrække flere brugere - og for at finde nye indtægtsmuligheder, blandt andet gennem reklamer.

Tidligere i år opkøbte Facebook også chat-app'en WhatsApp for 19 milliarder dollar - svarende til lidt over 100 milliarder kroner.

Torsdagens opkøb af Moves kommer dagen efter, at Facebook kunne fremlægge et overraskende positivt regnskab for første kvartal af 2014. Her havde selskabet et overskud på 642 millioner dollar - svarende til lidt under 3,5 milliarder danske kroner.

Samtidig kunne Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, afsløre, at antallet af daglige brugere på Facebook har rundet 802 millioner. Det er en stigning på 21 procent fra sidste år.

Facebook-aktien steg efter regnskabet, som viste langt højere indtægter og overskud end forventet, 3,6 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer