Hulu blokerer VPN-brugere

En af de største amerikanske streamingtjenester lukker udenlandske brugere ude

Hulu blokerer for trafikken fra flere kendte VPN-udbydere. (Foto fra lydogbillede.dk)
Hulu blokerer for trafikken fra flere kendte VPN-udbydere. (Foto fra lydogbillede.dk)

Meddelelsen 'denne video er ikke tilgængelig i din region' er mange af os stødt på. Streamingtjenester som Netflix, Amazon Instant Video og Hulu holder alle øje med, hvorfra brugeren forsøger at tilgå indholdet. Det skyldes, at de rettigheder, de har købt til at vise diverse film og tv-serier, kun gælder i bestemte lande eller områder.

Læs også: Vi har besøgt Westeros i Norge

Indtil nu har man dog kunnet omgå disse landegrænser ved at anvende VPN, Virtual Private Network. Teknologiens egentlige formål er at skabe sikre forbindelser, så ingen kan overvåge trafikken, men som en rar lille bivirkning kan man også indstille en VPN-forbindelse sådan, at det ser ud som om trafikken kommer fra et andet land end dér, hvor man rent faktisk opholder sig. Derfor er der et pænt marked for VPN-udbydere som ' Overplay' og ' Hide My Ass', som hjælper brugere fra for eksempel Danmark med at få adgang til amerikansk Netflix, etc.

Læs også:SMS’erne taber til de nye beskedtjenester

Men nu har Hulu blokeret al trafik fra de mest kendte VPN-leverandører. Forsøger man at tilgå tjenesten via VPN, så få man en meddelelse om at slå VPN-forbindelsen fra, hvis man vil have adgang.

Om det bare er Hulu, der er trætte af alle smugkiggerne (som vel at mærke er betalende kunder) eller om det er filmbranchen, som er ved at lægge pres på streamingtjenesterne for at få dem til at rydde op, er endnu uklart.

Hulu selv har ikke officielt udtalt sig om blokeringen, som blev indført uden varsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer