Kæmpebøde til TDC for at snyde kunderne

Snød kunderne for adgang til billigere bredbånd - nu skal TDC betale 10 millioner kroner i erstatning til konkurrent

TDC elsker nye kunder lidt for meget. Selskabet løj sig til flere kunder, end selskabet havde ret til, mener Højesteret. Det koster nu selskabet en erstatning på 10 millioner kroner. (PR-foto)
TDC elsker nye kunder lidt for meget. Selskabet løj sig til flere kunder, end selskabet havde ret til, mener Højesteret. Det koster nu selskabet en erstatning på 10 millioner kroner. (PR-foto)

TIP OS: Er du også blevet snydt af dit teleselskab? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Flere tusinde danskere er systematisk blevet snydt for adgang til billigere bredbåndsforbindelser.

Det kostede i dag telegiganten TDC et moralsk hak i tuden, da Højesteret tvang firmaet til at betale konkurrenten Telenor 10 millioner kroner i erstatning. Hertil kommer renter og sagens omkostninger på adskillige millioner kroner.

Telenor havde forlangt 58.461.642 kroner i erstatning.

DOKUMENTATION: Her er hele dommen

Sagen stammer fra finansmanden Klaus Riskær Pedersens selskab Cybercity, hvor kunderne fra 2001 til 2007 systematisk blev diskrimineret af TDC. Selskabet er i dag overtaget af Telenor.

I flere tusinde tilfælde sagde TDC nej til at give kunderne hos Cybercity adgang til bredbåndsnettet, det såkaldte rå kobber. Men når de samme kunder bad om at blive kunder hos TDC, var der ofte ingen problemer. Det er ulovlig forskelsbehandling, vurderer Højesteret.

- Vi mener ikke, at Telenor har lidt noget tab, som de burde få en erstatning for, siger koncerndirektør i TDC, Miriam Hvidt, til ekstrabladet.dk, der beklager, at sagen er endt med en dom over TDC:

- Men vi er glade for, at Højesteret er nået frem til et langt lavere beløb, end det som Telenor ville have, siger koncerndirektør i TDC, Miriam Hvidt, til ekstrabladet.dk

TELEFON GAK GAK: Tryk 12 tal for at ringe op

TDC har under hele retssagen forsvaret sig med, at det var for dyrt at sige ja til alle kunderne. Og selskabet forsvarede sig med, at aftalen med Cybercity tog højde for kunder, som det ville være for dyrt at give adgang til netværket.

Men Højesteret mener alligevel, at TDC groft har snydt kunder, der hellere ville bruge Cybercity som selskab - og burde have haft adgang.

- Slutbrugerne (kunderne/red.) har jo ikke lidt noget tab, mener Miriam Hvidt fra TDC.

- Men kunder, der ville have et billigere produkt hos Cybercity, fik det jo ikke, fordi I afviste dem?

- Nej, det er rigtigt, erkender koncerndirektøren, der understreger, at TDC siden 2007 ikke har diskrimineret kunder og konkurrenter, der vil have adgang til bredbåndsnettet.

Fra 2001 til 2007 blev 27.877 Cybercity-kunder afvist af TDC. Men Højesteret har ikke taget stilling til, hvor mange afvisninger der er sket uden gyldig grund.

Telenor (ejer af Cybercity/red.) mener, at det er op mod halvdelen - altså flere end 10.000 - som er blevet snydt.

TELENOR: En historisk dom

Hos Telenor glæder man sig over dommen, selv om selskabet havde forlangt næsten 60 millioner kroner i erstatning:

- Det er historisk, at der fældes så hård en dom, vurderer Peter Glüsing, der er pressechef hos Telenor.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen