Udelukket fra Facebook på grund af frikadelle

Robert Wilkes valgte at lufte sin begejstring for nogle traditionelle engelsk kødboller - og blev udelukket fra Facebook i 12 timer

Robert Wilkes fra Taunton i Somerset i England holder af sine 'faggots', hvilket kan skrev på Facebook. Det kostede 12 timers udelukkelse. (Foto: Polfoto)
Robert Wilkes fra Taunton i Somerset i England holder af sine 'faggots', hvilket kan skrev på Facebook. Det kostede 12 timers udelukkelse. (Foto: Polfoto)

Sproget er ofte en primær årsag til misforståelser, og det kostede op til weekenden en 54-årig brite 12 timers udelukkelse fra Facebook. Egentlig havde han blot erklæret sin begejstring for de meget traditionelle engelske frikadeller eller kødboller kendt som 'faggots', men det ord tilskrives ikke kødboller alle steder. I særdeleshed ikke i USA, hvor 'faggots' er et nedladende slagudtryk for homoseksuelle mænd.

54-årige Robert Wilkes havde sådan set bare skrevet 'I like faggots' på Facebook, men det var rigeligt til at sende flere amerikanske brugere op i det røde felt med anklager om, at Wilkes havde postet homofobisk og hadsk indhold. Facebook kvitterede ved at udelukke ham i 12 timer.

Selv bedyrer han sin uskyld.

- Det kan godt være, at det betyder noget andet i USA, men jeg har altså brugt det i en madmæssig sammenhæng, forklarer han til avisen The Sun.

- Facebook tillader video med afhugning af hoveder, dyremishandling, knivstikkeri og bandeord, men ikke det her. Det er jo afsporet politisk korrekthed, lyder det fra Wilkes.

Se også: U-vending: Nu fjerner Facebook halshugningsvideoer

Facebook undskylder med, at hans kommentar var blevet misforstået. Nu håber både Wilkes og faggot-producenten, Mr Brain, at Facebook besinder sig igen en anden gang.

- Forhåbentlig har Facebook nu løst dette problem, så fans af vores 'faggots' igen kan kommentere frit uden at blive ramt af begrænsninger, lyder det fra en talsmand for Mr Brain til HuffPost UK.

For de madinteresserede, så er en 'faggot' en form for frikadelle eller kødbolle, der oprindeligt skulle udnyttede nogle af de dele af en gris, der kunne blive kasseret ved en slagtning og partering. I dag laves den typisk på svinesmåkød, lever, flæsk og bacon. De primære krydderier er muskat og allehånde. Kødbollerne serveres typisk med kartoffelmos.

Boobies for økoturister
Det er langtfra første gang, at sprogforvirring har skabt opmærksomhed på Facebook. Tidligere i år kom den officielle turistorganisation på Christmas Island i modvind, da den lancerede en reklamekampagne, der blandt andet skulle lokke økoturister til øen.

Som del af kampagnen blev der lagt flere billeder op. Et af dem med teksten 'Some gorgeous shots here of some juvenile boobies'. 'Boobies' er på de kanter ikke et sæt bryster, men til gengæld en art havfugl i sule-familien. I ental kaldet 'booby' og i flertal ' boobies'.

Det var man tilsyneladende ikke klar over hos Facebook, der valgte at forbyde promoveringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere