Google trykker på speederen

Hold på hat og briller, for Google er i gang med at udvikle teknologi, der skal sikre internethastighed på 10 GB per sekund

Google har store ambitioner om at levere langt hurtigere internet og melder sig dermed ind i det kapløbet om at fart. (Foto: AP)
Google har store ambitioner om at levere langt hurtigere internet og melder sig dermed ind i det kapløbet om at fart. (Foto: AP)

Fart er et konkurrenceparameter. Også når det komme til internet, og kampen for at blive leverandør af teknologi til at matche et stigende behov for at kunne flytte store mængde data på kortest mulig tid, er i fuld gang.

Nu melder Google klart ud, at man inden for de næste tre år præsenterer muligheden for at flytte data via fibernet med 10 GB i sekundet.

Det er ti gange hurtigere end det, som Google lige nu tilbyder som det maksimale i sine kabler og det kun ganske få steder i USA.

- Det er den vej, verden går. Det kommer til at ske, erklærede økonomichef hos Google Fiber, Patrick Pichette, ifølge USA Today, i forbindelse med en konference tidligere på ugen.

10 GB i sekundet kan ligge ti år ude i fremtiden, men hos Google er tidshorisonten væsentligt kortere.

- Hvorfor skulle vi ikke have det om tre år? Det er det, som vi arbejder hen imod. Der er ingen grund til at vente, lød den ambitiøse udmelding.

For Google handler det også om at holde sig inde i kampen som attraktivt leverandør af internet, for specielt i Asien buldrer teknologien frem. Ikke mindst i Sydkorea, der er udpeget som det land i verden, der allerede har hurtigst internet. Her har man senest søsat planer om et 5G-netværk, der er op til 1000 gange hurtigere end det 4G-lignende LTE-netværk, der er i dag.

Mobiloperatøren SK Telecom Co er allerede nu tæt på at kunne tilbyde mobilt internet på 300 MB/sekundet.

Se også: Sydkorea satser på 5G: Op til 1000 gange hurtigere internet

Verdens hurtigste 'rigtige' internetforbindelse: 1,4 TB/sekund
Synes 10 GB i sekundet som en våd drøm for både Google og brugerne, der nu mere end nogensinde downloader og streamer indhold via internettet, så er det ingen ting at regne i forhold til det, som rent faktisk kan lade sig gøre.

Det franske teleselskab Alcatel-Lucent og kollegaerne fra BT skabte tidligere i år - på forsøgsbasis - en internethatsighed på 1,4 TB i sekundet. Det svarer til at downloade 44 HD-film på omkring ét sekund.

Det helt afgørende for forsøget var, at det var sat op under forhold, der kan matches af dem, der er ude i den virkelige verden og ikke bare i et forsøgsmiljø. Nok så interessant så blev den massive hastighed sikret med baggrund i det eksisterende fibernet, som briterne har til rådighed.

0 kommentarer
Vis kommentarer