Olde-mobil: Hjælp din bedstemor

Med en ny app til iOS og Android kan børn og børnebørn dele billeder, adresser og andre informationer med bedsteforældrenes mobiltelefon

De nyeste telefoner lavet til 'seniorer' har indbygget funktioner, der gør det muligt at 'fjernstyre' funktioner i telefonen. Men kun hvis den ældre selv giver lov til det. (PR-foto)
De nyeste telefoner lavet til 'seniorer' har indbygget funktioner, der gør det muligt at 'fjernstyre' funktioner i telefonen. Men kun hvis den ældre selv giver lov til det. (PR-foto)

Østrigske emporia fremstiller seniorvenlige mobiltelefoner, og ligesom konkurrenten Doro, havde også emporia nyheder med på årets store mobilmesse i Barcelona.

Men for en gangs skyld var nyheden faktisk rettet mod yngre mennesker. I hvert fald for så vidt, at app’en emporiaME gør de yngre generationer i stand til at hjælpe familiens ældste medlemmer via mobiltelefonen.

emporiaME kommer både i en version til Android og en version til iOS og installeres på børnenes eller børnebørnenes smartphone. App’en fungerer ved at forbinde til seniormobilen emporiaCONNECT, som er en af de få seniormobiler, der kommer med 3G-baseret mobilt internet.

LÆS OGSÅ: Test af 6 seniormobiler

Via emporiaME har man mulighed for at dele for eksempel billeder med seniormobilen, og det vil i praksis sige, at man kan ringe til bedsteforældrene, som så blot skal tænde for mobilens højttaler, og så kan app’en overtage emporiaCONNECT og vise et slideshow med billeder på seniormobilens skærm.

Man kan også bruge emporiaME til at hjælpe de ældre på andre måder.

Har det yngste barnebarn fået nyt mobilnummer? Intet problem, via app’en kan man pushe det nye nummer direkte til seniormobilens adressebog.

Inviterer I bedstemor til middag på onsdag aften? Så kan emporiaME gemme aftalen direkte i seniormobilens kalender.

Det siger sig selv, understreger emporia, at den ældre helt selv kan bestemme, hvilke rettigheder andre personer gives til at ”overtage” seniormobilen via emporiaME.

Andre nyheder fra magasinet Lyd og Billlede:

Se også: Kæmpe mobilmesse: Boothbabes - og masser af nyhederSe også: Kontant Nokia-chef: Selvfølgelig kan vores telefon være i lommenSe også: Tablet og smartphone i ét til 1.700 kronerSe også: Første test: Her er Sonys ultratynde tabletSe også: Billige nyheder fra NokiaSe også: Nu kan du streame film i luftenSe også: Nu kommer iPad med 128 GBSe også: Rygtemøllen: iPhone 5S er på vejSe også: Ups...så er der porno i iTunesSe også: Her går det godt: Apple tjener stadig mereSe også: Samsung dropper Windows RT tablet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere