Intel vil revolutionere tv-oplevelsen

Verdens største chipproducent vil levere tv via internettet – lover en drastisk bedre brugeroplevelse end hvad vi ellers er vant til

Intel er kendt for at levere indmad til din computer, men nu er firmaet på vej med en helt ny tv-tjeneste, der skal konkurrere med kabel- og satellit-tv. (Foto: Intel)
Intel er kendt for at levere indmad til din computer, men nu er firmaet på vej med en helt ny tv-tjeneste, der skal konkurrere med kabel- og satellit-tv. (Foto: Intel)

Rygterne talte sandt! Verdens største chipproducent, Intel, bekræfter at firmaet senere i år vil lancere en helt ny tv-tjeneste, der skal bringes ind i stuen via forbrugernes bredbåndsforbindelser.

Afsløringen faldt på D: Dive Into Media-messen, der netop er blevet afholdt lige syd for Los Angeles i Californien. Her fortalte Erik Huggers, ansvarlig for Intels nye Medie-division, at firmaet er på vej med en tv-boks og tilhørende tjeneste, der vil bringe traditionelt tv, on-demand-video og andre indholdstjenester ind i stuen via nettet.

Det er endnu småt med detaljer, men Erik Huggers kritiserede den nuværende tv-oplevelse hvor indhold skal findes i en programguide, der er svær at overskue og kanaler, der er lang tid om at skifte. Intel vil i stedet levere en ny og helt gentænkt brugeroplevelse, der skal gøre det hurtigt og nemt at finde de film og tv-serier, som du er i humør til.

LÆS OGSÅ:Få nyt tv for en formue

- Jeg er sikker på, at vi kan bidrage med en helt utrolig oplevelse, sagde Erik Huggers.

Mange forbrugere efterspørger muligheden for at kunne droppe de store tv-pakker og i stedet abonnere på enkelte kanaler, men det tør Intel ikke love, i alt fald ikke endnu. Huggers fortæller, at tv-selskaberne endnu ’ikke er klar’ tilbyde kanaler på á la carte-basis, men Intel vil i stedet forsøge at levere en ’mere intelligent’ og ’mere brugervenlig’ oplevelse, når der skal vælges tv-program.

Du skal heller ikke regne med, at Intels nye tv-tjeneste bliver billigere end kabel- og satellit-tv. 'Vi prøver ikke at konkurrere på prisen,’ sagde han, ’men brugeroplevelsen bliver meget bedre.’

LÆS OGSÅ:Næste Xbox virker ikke med brugte spil

Til gengæld får du et kamera ind i stuen. Boksen bliver nemlig udstyret med et HD-kamera, der kan bruges til videochat eller til at identificere hvem, der nu sidder foran skærmen. På den måde kan du eksempelvis sørge for, at ungerne ikke får adgang til voksenkanalerne. Kameraet giver potentielt også mulighed for, at annoncører kan ramme plet med de helt rigtige tv-reklamer.

Intel vil endnu ikke fortælle, hvornår den nye tv-tjeneste bliver lanceret og om det også vil ske i andre lande end USA. Det blev dog slået fast, at den bliver lanceret under et helt nyt navn, og at abonnenter vil også kunne få adgang til indhold via smartphones og tablets.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere