Sådan får du AirPlay uden at købe modtager!

Programmet AirServer forvandler din PC eller Mac til AirPlay-modtager og overfører både lyd og billede trådløst!

Det er genialt. Programmet AirServer er et lille program til Mac eller PC, som gør, at du kan streame musik direkte fra din iPhone eller iPad, trådløst. Det betyder, at du ikke er afhængig af en forstærker med AirPlay indbygget, du behøver heller ikke at bruge en tusindlap på en AirPort Express eller Apple TV. Programmet laver nemlig Mac´en eller PC´en om til en AirPlay-modtager.

Sådan fungerer det:
1. Download og installer AirServer

2. Tilslut din Mac eller PC til stereoanlægget, gerne med en god USB-DAC.

3. Spil musik fra din iPhone eller iPad og tryk på tegnet, som ser ud som en TV-skærm med trekant i (nederst til højre på iPhone-skærmen, øverst til højre på iPad-skærmen). Musikken kommer ud fra stereoanlægget.

4. Inviter til fest!

Læs også: Intet nyt Apple-tv

For at det skal virke, må din iPhone eller iPad være tilsluttet det samme trådløse netværk som din Mac/PC.

Ekstern skærm til film og spil
Foruden at kunne spille lyd trådløst fra din håndholdte iOS-enhed har AirServer en cool skærmfunktion.

Hvis computeren er koblet til en ekstra skærm, som et TV eller projektor, kan iPhone eller iPad bruge denne skærm til for eksempel YouTube-klip eller lokale film på din bærbare. Igen foregår det trådløst. Har din enhed støtte for spejling (mirroring) af skærmbilledet, kan alt, du ser på den bærbare, vises på computerens skærm. Dette gælder fra og med iPhone 4S og iPad2. Ønsker to spillere at spille samme spil mod hinanden fra for eksempel hver sin iPad, kan den store, eksterne skærm splittes i to, således at man ser hvert sit billede.

Læs også: Sådan bliver iPhone 5

Priser
AirServer kan gratis prøves i en uge, mens fuld version koster $15 (ca. 90 kroner) med mulighed for at tilslutte 5 computere, mens du for $60 kan tilslutte 15 skærme.

Indtil videre har vi kun testet AirPlay-funktionaliteten og eksternt skærmbillede fra YouTube. Og det funker rigtig godt!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen