Test: Høretelefoner med englelyd

Franske Parrot er barslet med deres første høretelefoner nogensinde - og har 'født' en mesterlig model i tæt samarbejde med designeren Philippe Starck

På højre side af høretelefonerne kan du via touch styre volumen og skifte mellem numrene i musikken.
På højre side af høretelefonerne kan du via touch styre volumen og skifte mellem numrene i musikken.

Meget tæt på 6 stjerner!

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Denne anmeldelse i kort form:

Der er netop kommet et sæt trådløse (Bluetooth) høretelefoner (eller hovedtelefoner om du vil) på markedet i Danmark.

Navnet er Parrot Zik. Designet af Philippe Starck. Produceret af franske Parrot.

Høretelefonerne kan alt det - og samler alt det gode - som mange andre producenter er mislykket med: Man får ikke ondt i ørene af at have dem på hovedet. Man kan styre lyden ned i mindste detalje via en gratis app ( iOS eller android). Designet er samtidig blændende smukt.

Zik burde få seks stjerner - men det koster en stjerne, at lyden under telefonopkald ikke er helt i mål (særligt hos personen 'i den anden ende'). Og fordi apparatet løber tør for strøm uden at sende en advarsel ind i øret på brugeren (her skal man følge med i batteri-tilstanden på sin app).

Dommen er derfor: 5 fuldfede stjerner for høre/hovedtelefoner, der er den bedste overraskelse på den front i 2012. Og så kan du endda bruge Parrot Zik, når den løber tør for strøm (via den medfølgende ledning).

Denne anmeldelse i lang form:

Tilsæt ovenstående - og tilføj så, at Parrot Zik er nok den mest avancerede høretelefon, jeg til dato har testet.

Den er avanceret - og nem at bruge - fordi du kan styre musik-funktionerne direkte via touch på højre side af høretelefonerne. Og hvis din telefon har NFC indbygget, kan du føre telefonen forbi Parrot Zik på venstre side og vupti - så er der skabt forbindelse.

Det er nu også ganske nemt at tilkoble høretelefonerne til alt lydudstyr (incl. en computer/mac), der understøtter Bluetooth.

Jeg er vild med muligheden for, at du kan styre lyden via app'en. Så selv når du bruger fx. Spotify, er du ikke længere begrænset af 'grundindstillingen' i høretelefonerne som med fx. Beats-hovedtelefonerne.

DOKUMENTATION: Se hvad høretelefonerne kan

Jeg er totalt vild med designet. Materialerne er gennemført gode, lækre - og der er tænkt på, at et menneske skal have disse hovedtelefoner på hovedet. Det er store høretelefoner, ja - men modsat fx. Beats største modeller, så mærker man ikke, at man har Parrot Zik på ørene.

Jeg er knapt så vild med lyden under telefonsamtaler. Det var lidt en vaske-maskine-oplevelse for den, der er i den anden ende. Forklaring: Høretelefonerne er avancerede og kræver (via app'en) en ret nøjagtigt indstilling. Lidt længere tid med Parrot Zik - og så havde jeg muligvis løst det problem bedre.

Prisen er sat til lidt under 2.800 kroner. Det er mange penge. Men Parrot Zik er billigere og bedre end fx. Beats dyreste modeller, som mange elsker (mest på grund af mærket) - men som jeg faktisk hader af et godt hjerte, fordi Beats ikke lydmæssigt og teknisk kommer i nærheden af Parrot Zik. Og fordi Beats gør ondt at bruge i længere tid (i den store studio-model).

Dommen er fortsat 5 fuldfede stjerner. Parrot Zik kan købes i blandt andet Fona og Computer City.

God jul!

1 af 2 Elegante og smukke - og så virker høretelefonerne Parrot Zik nærmest himmelsk. Både når det gælder lyden og de avancerede muligheder.
2 af 2 På højre side af høretelefonerne kan du via touch styre volumen og skifte mellem numrene i musikken.
0 kommentarer
Vis kommentarer