Test af Lenovo IdeaPad Yoga 11S: Smidig, men lidt for slap

Denne ultrabook hedder ikke Yoga for sjov. Den vender både vrangen ud på sig selv og din pengepung!

(Foto: Lenovo.com)
(Foto: Lenovo.com)

Lenovo IdeaPad Yoga 11S
Ultrabook

Lenovo IdeaPad Yoga 11S er udstyret med en skærm, som kan bevæge sig 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra at være lukket sammen som en normal bærbar computer til at være foldet omvendt sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg, hvorved den bliver til en tablet. Midtimellem befinder sig et par oplagte skærmpositioner, så maskinen alt i alt byder på fire forskellige brugertilstande.

Med skærmen i en 270 graders vinkel fra sit udgangspunkt laver man Yoga om til 'teltet', som nærmest gør computeren til en slags billedramme, og endelig kan man med skærmen i samme position bruge det nedadvendte tastatur som fod, hvilket er perfekt, hvis man f.eks. vil se film eller blot surfe på internettet ved brug af touch-skærmen.

Læs også: Test af Microsoft Surface Pro: Mellem to stole

Smidig som en yogi
Den skarpe tænker vil allerede have konkluderet, at hvis man vinkler skærmen mere end 180 grader, så kommer tasterne til at vende udad eller nedad, og det er faktisk et af irritationsmomenterne ved en ellers god idé og udførelse. Nuvel, tastaturet låser af sig selv, lige så snart den bærbare foldes om sin egen akse. Men det er stadig en mærkelig følelse at holde maskinen 'i tasterne', når den er i tablet-mode, og man skal nok passe på, hvor man stiller sin Yoga, når den bruges som stand, for uanset hvor robuste de end måtte være, så kan der stadig trænge støv og væske ind mellem tasterne.

 

Til gengæld behøver man ikke at være bekymret for det smidige hængsel, som er selve nøglen til Yoga-konceptet. Havde dette hængsel være alt andet end super stærkt og robust, men alligevel fleksibelt og smidigt som en ægte yogi, så ville vi aldrig drømme om at anbefale Lenovo IdeaPad Yoga, men det er faktisk ikke tilfældet. Her er byggekvaliteten mere end i orden.

Læs også: Test af Sony Vaio Duo 13: Godt kommet igen

Skærm, lyd og ydelse
Det er prislappen også. Knap 10.000 kroner er et ordentligt greb i lommen, og desværre synes vi ikke, at billedkvaliteten kan leve op til prisniveauet. Selvom skærmen på denne mini-ultrabook blot måler 11,6”, så lever en HD-opløsning på 1366 x 768 pixel alligevel ikke op til, hvad man kan tillade sig at regne med på en topmodel. Og selvom skærmbilledet er pænt, så er lysstyrken for svag. Vi greb flere gange os selv i at ville skrue op for lysstyrken blot for at opdage, at den allerede var oppe på 100%.

Det problem havde vi til gengæld ikke med lyden, som optimeres via den medfølgende Dolby Home Theater software. Her finder man forudindstillede lydprofiler til musik, film og spil, og generelt er lydkvaliteten i orden i alle frekvensområder.

 

Ydelsen har vi målt med benchmark-værktøjet Geekbench 3. Med sin Core i7 Intel processor scorer Yoga 11S i den lave ende med sit resultat på 2285 point (single-core) og 4661 point (multi-core), hvilket ikke er mere, end vi tidligere har fået ud af tilsvarende Core i5-maskiner. En smule skuffende.

Læs også: Test af Asus Transformer Book: Både i pose og sæk?

Konklusion
Er man på udkig efter en kombination af tablet og ultrabook er Lenovos IdeaPad Yoga 11S meget tæt på at være det optimale valg. Den kan vrides og drejes til at befinde sig i hele fire forskellige positioner, og samtidig er den let nok til, at den er til at slæbe med sig rundt uden større besvær. Konceptet er ikke helt perfekt – for eksempel vender tastaturet udad, når Yoga bruges som tablet – men det er stadig noget nær det bedste hybrid-koncept, vi har set.

Desværre er skærmen ikke helt så god, som man kunne ønske sig, og det er ydelsen heller ikke, hvis man tager specifikationerne og prislappen i betragtning.

Billedkvalitet

Lydkvalitet

Funktionalitet

Brugervenlighed

Kvalitetsindtryk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere