TV: Bill Gates støtter udviklingen af urindrevet batteri

Microsoft-rigmandens velgørenhedsorganisation yder økonomisk støtte til forskere, der vil forvandle menneskeligt affald til en energikilde

Urin er måske fremtidens energikilde til batterier i eksempelvis smartphones. Det mener forskere hos Bristol Robotics Laboratory og på University of the West of England i Bristol, og nu har de verdens rigeste mand, Bill Gates, i ryggen. I praksis han og fruen Melindas velgørenhedsorganisation, The Bill & Melinda Gates Foundation, der nu kaster penge i videreudviklingen af projektet. Se mere om det i tv-klippet fra University of the West of England over artiklen.

Se også: Nu kan mobiltelefonen oplades med tis

Muligheden for at udnytte en næsten uudtømmelig energikilde, der lige nu udgør en belastning for miljøet, er en del af adskillige projekter, der har været tilmeldt velgørenhedsorganisationens store kampagne 'Grand Challenges Explorations'. Det er et af i alt fem projekter, der nu har fået støtte til at gå videre til fase to. Alle fokuserer på vand, sanitet og hygiejne.

Blandt de andre projekter er et vandløst toilet, en soldrevet maskine, der kan konvertere menneskeligt affald til brændstof, en ny og billig teknologi til at tømme latriner og septiktanke samt et nyt digitalt værktøj, der kan holde øje med vandkvaliteten rundt om i verden.

- 2,5 milliarder mennesker savner ordentlige toiletforhold, så vi er hele tiden på udkig efter måde, der mindsker mængden af ubehandlet menneskeligt affald i naturen, forklarer Brian Arbogast, der står i spidsen for 'Vand, Sanitet og Hygiejne'- teamet hos Bill & Melinda Gates Foundation.

- Nytækning behøver ikke være kompliceret eller dyrt, for at kunne gøre en forskel og det er derfor, at vi er meget spændte på den tilgang til det, som disse projekter repræsenterer.

0 kommentarer
Vis kommentarer