Dine venner hader dem: Drop nu de selfies

Så kan du godt vende kameraet om. Danskerne er blevet trætte af selfies, viser ny undersøgelse

Selvportrætter eller selfies er noget af det, der irriterer danskerne mest, når det gælder delte billeder på sociale medier. (Foto: Colourbox)
Selvportrætter eller selfies er noget af det, der irriterer danskerne mest, når det gælder delte billeder på sociale medier. (Foto: Colourbox)

Naboen gør det, de kendte gør det, selv vores statsminister og paven har gjort det. Men selfies er ikke vejen til danskernes hjerte. I hvert fald topper selfies listen over billeder, som vi er mest irriterede over på de sociale medier, som Facebook og Instagram.

En undersøgelse gennemført for Nokia afslører, at 55 procent af de danske smartphone-ejere bliver irriterede over selfies, hvilket sender den type billede op på en klar førsteplads over de billedtyper, som vi helst vil slippe for på sociale medier. Træningsbilleder er nummer to efterfulgt af madbilleder.

Se også: Ti statusopdateringer du hader på Facebook

Du kan altså godt droppe selfien med nissehuen, din bare overkrop, når du skal forbrænde julemaden eller billedet af din risalamande. Sats i stedet på eksempelvis vejr- og landskabsbilleder, der ligger helt i bunden på irritationsbarometret.

- Undersøgelsen viser umiddelbart, at danskerne hellere vil se på billeder af vennernes oplevelser end af deres præstationer. Billeder fra juleferien, smukke landskaber og billeder fra fester falder tilsyneladende bedre i danskernes smag, siger Nokias skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergström.

Svenskerne deler mere end danskerne
Lidt over 1000 danskere har deltaget i undersøgelsen, der iøvrigt også er blevet gennemført i Norge og Sverige. Her afsløres det, at nordmændene også er mest trætte af selfies, mens svenskerne er mest trætte af madbilleder.

Af andre forskelle kan man hæfte sig ved, at nordmændene er væsentligt mere irriterede over festbilleder end svenskerne og danskerne, mens danskerne i højere grad er irriterede over dyrebilleder end de to broderfolk.

Og så er svenskerne i øvrigt langt flittigere til at dele deres billeder. Mere end 20 procent af de svenskere, der tager billeder med deres smartphone deler billeder mindst et par gange om ugen. Det tilsvarende tal i Danmark er ti procent.

Samfund Eksperterne guider: Sådan laver du den fedeste selfie

Hvilken type billeder irriterer dig mest på sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter?

0 kommentarer
Vis kommentarer