Kig op, Apple: Amazon stempler ind med egen streamingboks

Amazon melder sig ind i kampen om streamingkunderne med egen boks og øget fokus på egen streamingtjeneste

Amazons Peter Larsen på scenen i New York for at præsentere Amazon Fire TV. En konkurrent til blandt andet Apple TV og Chromecast. (Foto: AP)
Amazons Peter Larsen på scenen i New York for at præsentere Amazon Fire TV. En konkurrent til blandt andet Apple TV og Chromecast. (Foto: AP)

Streaming af film og tv-serier er kommet for at blive, og mens leverandører af flowtv nok er begyndt at overveje deres forretningsplaner, så kan forbrugerne se frem til væsentligt mere konkurrence blandt en række meget store aktører.

Det gælder både blandt dem, der leverer hardware og dem, der leverer indhold. Giganten Amazon stempler nu for alvor ind begge steder.

Onsdag præsenterede selskabet deres egen digitale boks, der skal tage kampen op med Chromecast, Apple TV og Roku, og samtidig sikre en endnu mere markant platform for Amazon Instant Video, som skal tage kampen op med blandt andet Netflix.

Se også: Test af Google Chromecast: Er det en Apple TV-killer?

Navnet på den nye boks er Amazon Fire TV. Den Android-baserede enhed kobles til tv'et og giver adgang til en stribe indholdsapps, herunder stor streamingtjenester som Netflix og Hulu. Fokus har været på navigation og hastighed, hvilket blandt andet har resulteret i en fjernbetjening, der også er stemmestyret.

Se også: Test: Her er de bedste online-filmtjenester

Ud over tv-indhold, så kan Amazon Fire TV streame billeder fra en smartphone, og så har man tilføjet featuren X-ray, der gør smartphonen eller tabletten til secondscreen med information fra IMDB.com relateret til den film eller serie, som man er i gang med at se.Amazons nye boks (forrest), der sammen med fjernbetjening og spilcontroller for alvor skal etablere Amazon i dagligstuen.
Amazons nye boks (forrest), der sammen med fjernbetjening og spilcontroller for alvor skal etablere Amazon i dagligstuen.
Se også: Er dette Netflix-dræberen?

Når man er træt af tv-udbuddet, så kan man lade Fire TV fungere som spillekonsol. Fjernbetjeningen kan fungere som controller, men en egentlig controller kan tilkøbes. Herefter kan man kaste sig over en større mængde spil, hvoraf mange er gratis. Ifølge Amazon er der allerede mere end 1000 gratis spil på hylden i Amazons egen app-butik.

- Den er tynd, men utroligt stærk. Og så er den helt ufatteligt simpel, lød det blandt andet i salgstalen fra Peter Larsen, der er vicepræsident i Amazons Kindle-division, i forbindelse med præsentationen i New York.

Om det i sig selv er nok til at true Chromecast, Apple TV og Roku vil vise sig. I ærmet har Amazon også deres egen streamingtjeneste, som nu får et frisk løft med Fire TV.

Se også: Nu får tv-streamerne deres eget magasin

Amazon Instant Video har haft svært ved at bide sig fast hos brugerne, men skal nu længere frem i skoen. Ind til videre får Amazons tv-indhold nu sin egen platform, men i kulissen lurer også en ændret forretningsmodel. I dag betaler man et fast beløb for at være Prime-kunde - der giver adgang til andre fordele hos Amazon end bare streaming - men skal man tro de amerikanske medier, så kan fremtiden være en reklamefinansieret frem for brugerbetalt streamingtjeneste.

Indholdsmæssigt har Amazon allerede spillet lidt med musklerne i forhold til den største aktør på markedet, Netflix. Så sent som i tirsdags forsvandt samtlige sæsoner af tv-succesen '24' fra Netflix, men de otte sæsoner kan ses hos Amazon, der også har sikret sig rettighederne til den kommende sæson af serien, '24: Live another day'. Den har premiere 5. maj.

Se også: TV: Sådan ser du det fedeste tv på mobilen

0 kommentarer
Vis kommentarer