Barskt kamera til al slags vejr

Olympus har forstærket deres hårdføre topmodel til at kunne tåle endnu mere og samtidig levere bedre billeder

Foto: Olympus
Foto: Olympus

TG-3 er Olympus sejeste kompaktkamera. Det er en efterfølger til TG-2 som vi testede i fjor, og det nye kamera har den samme lysstærke 24-100 mm zoom med f2,0–4,9 som største blænde. Det har også fået en ny 16 MP BSI CMOS-billedsensor og forbedret billedeprocessor – TruePic VII. Nyt er også et Super Makro System med fire forskellige makroprogrammer: Mikroskopmodus, mikroskop kontrolmodus, dybdeskarphedsudvidelse og fokus bracketing.

Mikroskopmodus (Microscope Mode) forstørrer motivet over 40 gange med en fokusgrænse på bare 1 cm. Et objekt som er 1 mm stort, bliver 44,4 mm på skærmen. Det har selvfølgelig Wi-Fi, og er vandtæt indtil til 15 meters dybde, og tåler fald fra 2,1 meter, 100 kg tryk og minus 10 grader.Foto: Olympus
Foto: Olympus


Læs også: Bredere og billigere billede fra Samyang

På tilbehørslisten finder vi en LG-1 Macro Light Guide og PT-056, et undervandshus som får kameraet til at klare dybder ned til 45 meter. Der er også en nyttig funktion til udvidet dybdeskarphed, kaldet Focus Stacking Mode, hvor billederne samles til et højtopløst billede, og Focus Bracketing Mode som indebærer, at kameraet automatisk tager flere billeder med fokus på forskellige dele af motivet.

Læs også: Sonys 4K-handycam er på vej ind til test

TG-3 er i butikkerne i juni. Prisen er endnu ikke kendt. Olympus-Stylus-TOUGH-TG-3

0 kommentarer
Vis kommentarer