Pirater lavede stormløb på Game of Thrones

Inden for de første 12 timer efter premieren på HBO havde mere end en million mennesker downloadet piratkopier af første afsnit af sæson fire

Game of Thrones sendte ikke bare seere til HBO, men også seere ud i deling af piratkopier. (Foto: AP/HBO)
Game of Thrones sendte ikke bare seere til HBO, men også seere ud i deling af piratkopier. (Foto: AP/HBO)

Hvis man vil vide om en tv-serie er en succes, så handler det ikke kun om seertal. Det handler også om omfanget af piratkopiering og her kommer ingen tilsyneladende i nærheden af Game of Thrones.

HBOs stort opsatte serie, der blandt andet har danske Nikolaj Coster-Waldau på rollelisten, er nået til sæson fire, hvor første afsnit havde premiere på HBO søndag. Her blev det mest sete tv hos HBO siden afslutningsafsnittet af Sopranos i 2007. Ifølge The Hollywood Reporter fulgte 6,6 millioner mennesker med på premieretidspunktet. Interessen var så voldsom, at HBOs streamingapp HBO Go gik i sort undervejs.

Se også: App gik ned under Game of Thrones-premiere

Nok så interessant, så spændte det også båndbredden hos seere, der ikke fulgte med hos HBO. Således kan TorrentFreak, der holder øje med deling af indhold på nettet, afsløre, at mere end en million mennesker downloadede piratkopier af premiereafsnittet inden for de første 12 timer.

Kollegaerne hos Excipio anslår antallet til 1,17 millioner downloads inden for de første 15 timer, hvilket er 200.000 mere end hvad premiereafsnittet for sæson tre nåede på samme tid.

Se også: Game of Thrones genskabt i Minecraft - klods for klods

Games of Thrones rendte i både 2012 og 2013 med titlen som mest downloadede tv-serie. Afslutningsafsnittet af sæson tre nåede lige knapt seks millioner via BitTorrent alene. Med den tilsyneladende stigende interesse for serien, så kan 2014 meget vel byde på en ny kåring som piraternes foretrukne tv-serie.

0 kommentarer
Vis kommentarer