Her er rygterne om Apples nye operativsystemer

Hvad ved vi om iOS 8 og Mac OS X 10.10?

Apples årlige udviklerkongres, WWDC 14, kan byde på nye versioner af Apples operativsystemer.
Apples årlige udviklerkongres, WWDC 14, kan byde på nye versioner af Apples operativsystemer.

Der er ikke engang to måneder til, Apples årlige udviklerkongres, WWDC 14, løber af stablen. Ligesom sidste år foregår årets kongres i San Francisco, og ligesom sidste år regner vi stærkt med at se nye versioner af Apples to operativsystemer: iOS og Mac OS.

Sidste år fik begge platforme en stor overhaling. iOS 7 fik helt nyt design, mens Mac OS fik tilført mere end 200 nye funktioner.

I år skal vi ikke regne med en tilsvarende omkalfatring, men der vil alligevel blive plads til masser af nyheder. Især det kommende iOS 8 vil byde på talrige, nye funktioner. Her er de vigtigste, hvis man skal tro 9to5mac:

Healthbook
Den vigtigste nye app i iOS 8 bliver Healthbook, som ligner Passbook, hvad design og opbygning angår. Healthbook er Apples pendant til Samsungs S Health app og skal være stedet, som samler alle oplysninger om brugerens fysiske aktiviteter og helbred – såsom hjerterytme, blodtryk, blodsukker, søvn, vægt, kalorieforbrug mm.

Healthbook vil givetvis kunne arbejde sammen med en række produkter på markedet – de såkaldte wearables og fitness-trackere – men at Apple fokuserer så meget på en sundheds-app i det nye iOS 8 er også et næsten sikkert tegn på, at iWatch eller et lignende produkt må være lige på trapperne.

Kort
Apples eget kort, der afløste Google Maps for et par opdateringer siden, fik ikke nogen god begyndelse. Det skal der laves om på nu med en ny version af Apple Maps, som kommer med bedre kort-data. Herunder muligheden for at navigere i den offentlige transport i mange byer rundt omkring i verden.

Læs også: Huawei går i kødet på Apple og Google

Ydelse
Mange brugere har klaget over, at de mange grafiske lag og animationer i iOS 7 har gjort operativsystemet tungt i r*ven. Apple vil imødekomme kritikken i iOS 8, som skulle blive langt hurtigere over hele linien.

Læs også: Apple-grundlægger: 'Apple burde lave en Android-mobil'

Mac OS X Mavericks fik ikke den samme design-mæssige overhaling som iOS 7, men med den nye Mac OS-version, som går under kodenavnet Syrah, bliver brugerfladen inspireret af mange af de samme design-elementer, som præger iOS 7. Mac OS X 10.10 siges også at få indbygget den personlige assistent, Siri, som vi kender så godt fra iOS.Sådan kunne Mac OS X 10.10 komme til at se ud. Et autentisk screenshot har vi ikke.
Sådan kunne Mac OS X 10.10 komme til at se ud. Et autentisk screenshot har vi ikke.


0 kommentarer
Vis kommentarer