Hemmelig aftale koster Apple og Google milliarder

E-mails mellem Steve Jobs og Google-chef var hovedbeviserne i sagen, der endte med milliardregning

Nu afdøde Steve Jobs lavede hemmelig aftale. (Foto:AP)
Nu afdøde Steve Jobs lavede hemmelig aftale. (Foto:AP)

En hemmelig aftale om ikke at fiske medarbejdere hos hinanden kommer til at koste fire af USA's mest kendte teknologiselskaber et milliardbeløb.

Apple, Google, Intel og Adobe Systems har accepteret at betale 324 millioner dollar eller 1,75 milliarder kroner for at undgå et gruppesøgsmål fra medarbejdere.

Og det er der måske økonomisk fornuft i: Ifølge retsdokumenter ville sagsøgerne forsøge at få en samlet erstatning på tre milliarder dollar, og beløbet kunne i værste fald ende helt oppe på ni milliarder dollar.

Forhindre lønkrig
Selskaberne havde lavet en indbyrdes aftale om at afstå fra at hente medarbejdere hos hinanden ifølge søgsmålet. Hensigten var at forhindre en lønkrig.

Sagen er blevet fulgt tæt i den amerikanske forretningsverden på grund af det potentielt store erstatningsbeløb.

De vigtigste beviser i sagen var e-mails mellem Apples afdøde medstifter Steve Jobs, den tidligere Google-boss Erik Schmidt og nogle af deres rivaler i Silicon Valley, Californiens højborg for it-virksomheder.

Ville fyre
I en mail til Steve Jobs garanterer Googles topdirektør, at han vil fyre ansatte i personaleafdelingen. Jobkonsulenten havde forsøgt at overtale en Apple-medarbejder til at skifte arbejdsplads.

Selskaberne har tidligere erkendt, at der var nogle aftaler om ikke at hyre personer fra hinanden, men bestridt beskyldningen om, at det var med henblik på at presse lønningerne ned.

Søgsmålet blev indgivet i 2011, og retssagen var berammet til at begynde om få uger.

0 kommentarer
Vis kommentarer