Google forhandler milliardkøb af streamingtjeneste

Spilstreamingtjenesten Twitch kan stå i én milliard dollar

Twitch kan blive del af Google, og dermed blive del af YouTube. (Foto: AP)
Twitch kan blive del af Google, og dermed blive del af YouTube. (Foto: AP)

Der er penge tv-streaming, og Google, der allerede ejer YouTube, meldes nu klar til en markant oprustning med opkøb af Twitch, der har slået sig op på streaming af computerspil. Ifølge amerikanske Variety er opkøbet lige på trapperne og kommer til at stå Google i én milliard dollar - svarende til cirka 5,5 milliarder danske kroner.

The Wall Street Journal melder fra sine kilder, at der er forhandlinger, men en aftale langt fra er så tæt på, som Variety skriver.

Uanset ligner det et snarligt ejerskifte for Twitch, der skulle have været ombejlet af Microsoft og flere store investeringsforeninger. At det bliver Google, som grundlæggerne Justin Kan og Emmett Shear nu vælger at forhandle med kan skyldes både økonomi samt muligheden for at få Twitch til at udvikle sig yderligere i samspil med YouTube.

Se også: League of Legends-spiller streamede direkte fra hospitalssengen

Twitch blev lanceret i 2011 og har omkring 45 millioner brugere om måneden. Tallet er stigende efter at Twitch fik en fremtrædende rolle på den nye generation af spilkonsoller, PlayStation 4 og Xbox One.

Falder handlen på plads, så vil det være et af Google største opkøb til dato. YouTube kostede 1,65 milliarder dollar i oktober 2006, og var dengang Google dyreste opkøb.

Googled dyreste opkøb til dato er Motorola, der stod i 12,5 milliarder dollar i 2011.

Se også: Pornoskuespiller bliver computerspiller

0 kommentarer
Vis kommentarer