IT-forening om EU-plan: Stem ja Helle

EU's kommende regler om gratis roaming og net neutralitet skal først forbi Ministerrådet - dansk IT-forening opfordrer nu regeringen til at stå fast i sagen

HVAD MENER DU: Skal penge kunne afgøre, hvem der får plads på Internettet? Skriv din kommentar under artiklen

Der bliver brug for al den opbakning, man kan samle, når regeringscheferne fra de forskellige EU-lande senere i år skal godkende den nye telepakke.

Som Ekstra Bladet har fortalt de seneste dage, indeholder pakken både gratis roaming fra slutningen af 2015. Og en aftale om såkaldt net neutralitet - altså klare regler for, at teleselskaberne ikke må diskriminere firmaer og privatpersoner ved at sætte særlige regler op for adgangen til internettet.

- Jeg synes, vi er kommet meget langt med den her pakke, siger næstformand i IT-Politisk Forening, Jesper Lund, til Ekstra Bladet.

- Det er enormt positivt, at samtlige medlemmer af EU-parlamentet bakker op om det her. Jeg tror, vi var det eneste land med enstemmig opbakning.

Se også: Jens Rohde: EU vil effektivt stoppe net-diskrimination

- Er der noget, hvor I tænker, at resultatet kunne være blevet bedre?

- Samlet har resultatet alt, hvad man kan ønske sig, når det gælder net neutralitet, og hvordan der skal behandles ligeligt.

- Vi havde i hvert fald svært ved at få armene ned, da det her blev vedtaget.

MERE:Dorte Toft blogger om net neutralitet

- Men sagen er ikke slut, før Ministerrådet har godkendt planerne?

- Nej, og her håber jeg, at det gør indtryk på den danske regering, at der har været så stor opbakning fra samtlige danske partier i Europaparlamentet.

- Der var utrolig mange huller i det oprindelige oplæg, men det lykkedes blandt andre Jens Rohde (V) i industriudvalget at få lukket en del af de huller. Også selv om han var under meget hård beskydning fra internetsamfundet i den her sag.

Se også: Betal mere - eller få langsomt Netflix

- Hvilke huller er der tilbage?

- Et af hullerne er, at det ikke står særligt klart, hvordan de enkelte lande vil håndhæve overtrædelser af loven.

- Men det er en sund lovgivning, så det bør være muligt at få nogle ens regler rundt omkring i Europa.

Se også: EU-kandidat: Uden lovgivning bliver Netflix dyrere

- Hvor realistisk er det så, at reglerne bliver vedtaget?

- Nu er Danmark jo ikke store i Ministerrådet. Men jeg håber alligevel, at det gør indtryk, at opbakningen er så markant fra Danmark.

- Det bliver nok også den del af teleaftalen, der handler om roaming, som - ifølge teleindustrien - skaber de største problemer. Og som den største kamp kommer til at stå om.

HVAD MENER DU: Skal penge kunne afgøre, hvem der får plads på Internettet? Skriv din kommentar under artiklen

0 kommentarer
Vis kommentarer