Hackeralarm: Sikkerheden er truet i dit internet derhjemme

Stor sikkerhedsfejl kan have ramt det udstyr, du bruger til at få trådløst net derhjemme - og måske også i din mobiltelefon

HJÆLP OS: Er du blevet hacket? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Fejlen i den såkaldte OpenSSL-teknologi ser nu ud til at få større konsekvenser end først frygtet.

En programmeringsfejl, der netop er opdaget, har ramt tusindvis af de hjemmesider, mange danskere bruger.

Siderne bruger OpenSSL til at beskytte kommunikationen mellem brugerne og de servere, fx Facebook og Google bruger. Fejlen - der har fået navnet Heartbleed - har angiveligt eksisteret siden 31. december 2011 og er først blevet opdaget nu.

Se også: Hul på nettet: Super nemt at stjæle dine data

Som Ekstra Bladet skrev torsdag er ejerne af de mange hjemmesider i fuld gang med at lukke sikkerhedshullet. Men i dag afslører New York Times, at fejlen kan have ramt det udstyr, mange private har stående derhjemme. Måske kan udvalgte mobiltelefoner ligeledes være ramt, skriver avisen.

OpenSSL bruges nemlig som sikkerhedsstandard i nogle af de trådløse og almindelige routere, folk køber og selv sætter op. Og i de tilfælde nytter det ingenting, at de hjemmesider, man bruger, har styr på OpenSSL.

Hackerne kan nemlig i stedet få adgang via usikre routerne, vurderer sikkerhedseksperter over for New York Times:

- Yahoo, Google og alle andre hjemmesider skal nok få deres problemer fixet.

Se også: Dankortet og NemID kan være ramt af sikkerhedshul

- Men det er noget helt andet, når man skal have opdateret apparater, der står hjemme hos folk, vurderer George Kurtz, der er chef for sikkerhedsfirmaet CrowdStrike. Han forventer derfor, at der kan gå flere år, før hullet effektivt er lukket.

Et godt råd er ifølge eksperterne, at man altid sørger for at ens udstyr er opdateret med den nyeste software og firmware. Og at man løbende skifter alle passwords ud, man bruger på nettet.

HJÆLP OS: Er du blevet hacket? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer